Hurgadas un Šarm eš Šeihas lidostās iestrēguši 460 cilvēki no Latvijas
Ēģiptes kūrortos mājupceļu gaida 460 tūristi no Latvijas.
Sabiedrība
2015. gada 6. novembris, 13:40

Hurgadas un Šarm eš Šeihas lidostās iestrēguši 460 cilvēki no Latvijas

Jauns.lv

(Papildināta ar jaunāko informāciju pl.15:31) Patlaban Ēģiptes kūrortos ir 460 tūristi no Latvijas - Šarm eš Šeihā atrodas 270, bet Hurgadā - 190 tūristi.

Kā šodien preses brīfingā informēja aviokompānijas "airBaltic" viceprezidents Jānis Vanags, tūristus no Šarm eš Šeihas Latvijā varētu nogādāt ar diviem reisiem, ja tiks dota atļauja veikt lidojumus.

Patlaban "airBaltic" reisus uz Šarm eš Šeihu neveic, kamēr netiks dota atļauja no kompetentajām iestādēm. Šodien Civilās aviācijas aģentūrā notiek sēde, kurā šis jautājums tiks izlemts. Lēmums var būt gan aizliedzošs, gan rekomendējošs.

Ja atļauja tiks dota, "airBaltic" esot gatava lidot uz Šarm eš Šeihu jau rīt. Pagaidām tūristi ir izmitināti viesnīcās. Šos izdevumus segs "airBaltic" un tūroperators "Tez Tour". Vanags prognozēja, ka pozitīvā gadījumā reiss uz Šarm eš Šeihu varētu notikt rīt plkst.9. Interesenti tiek aicināti sekot līdzi "airBaltic" sociālajos tīklos, kur šodien vakarā visoperatīvāk tiks publiskota jaunākā informācija.

"airBaltic" pārstāvis Pauls Cālītis norādīja, ka Eiropā ir dažāda pieeja, kā tiek organizēti reisi uz Šarm eš Šeihu. Ir valstis, kur aizliegumu lidot uz šo Ēģiptes kūrortu nosaka valsts, taču ir valstis, kur par to lemj pašas lidsabiedrības. "airBaltic" balstīsies uz kompetento iestāžu lēmumu, taču arī pašas lidsabiedrības pārstāvji nepārtraukti monitorējot situāciju. Piemēram, viena Eiropas lidsabiedrība šodien uz Šarm eš Šeihu esot aizlidojusi, taču tai bijušas problēmas atgriezties.

Kā informēja "Tez Tour" pārstāve Marina Ulanova, nav pamata uztraukumam par palikušajiem Šarm eš Šeihā, jo tūristi tiekot izmitināti viesnīcās. Tas, vai tūristi Ēģiptē paliks vienu vai divas dienas, būšot atkarīgs no kompetento iestāžu lēmuma.

Savukārt tiem, kas nevar doties ceļojumā no Rīgas uz Ēģipti, tiekot piedāvātas trīs iespējas - alternatīvs ceļojums, atdota nauda vai piedāvāts doties ceļojumā vēlāk. Gan tūroperatora, gan lidsabiedrības pārstāvji skaidroja, ka zaudējumi vēl netiek aprēķināti, jo patlaban būtiskāk esot atgriezt tūristus no Ēģiptes Latvijā.

Kā skaidroja lidostā, saskaņā ar ziemas lidojumu sarakstu reisus uz Šarm eš Šeihu veic divas aviokompānijas - "airBaltic" un čarterkompānija "Air Cairo" sadarbībā ar tūroperatoru "GoAdventure". Uz Hurgadu čarterlidojumus veic iepriekš minētā "Air Cairo".

Kā ziņots, sestdien 23 minūtes pēc pacelšanās no Šarm eš Šeihas Sīnāja pussalā nogāzās Krievijas aviolaineris un katastrofā gāja bojā 224 cilvēki.

Līdzīgi kā citu valstu aviokompānijas, arī "airBaltic" vakar atcēla lidojumus uz Ēģipti. Vanags iepriekš norādīja, ka no atbildīgajām iestādēm ir saņemtas rekomendācijas neveikt lidojumus uz Ēģipti. Līdz ar to lidojumi uz Ēģipti, Šarm eš Šeihu, nevarēs notikt "līdz brīdim, kad šis aizliegums tiks atcelts".

Pasažieriem ir jāvēršas pie kompānijām, kurās tie ir iegādājušies lidmašīnas biļetes un jāseko līdzi informācijai aviokompānijas mājaslapā, norādīja lidsabiedrības pārstāvis.

LETA/Foto: Reuters

Tēmas