Dalot autogrāfus, Rukšāne prezentē savu jaunāko grāmatu. FOTO
Rakstniece Dace Rukšāne-Ščipčinska savas jaunākās grāmatas - stāstu krājuma "Mīlasstāsti" - atvēršanas svētkos.
Kultūra
2015. gada 6. novembris, 14:35

Dalot autogrāfus, Rukšāne prezentē savu jaunāko grāmatu. FOTO

Jauns.lv

5. novembra pievakarē notika rakstnieces un publicistes Daces Rukšānes-Ščipčinskas jaunākās grāmatas - stāstu krājuma "Mīlasstāsti" - atvēršanas svētki. Tajos tika lasīti fragmenti no grāmatas, un autori sveica viņas draugi, kolēģi un talanta cienītāji.

Rukšāne-Ščipčinska literatūrā ienāca 2002. gadā ar romānu "Romāniņš", kas kļuva ļoti populārs kā pirmais teksts latviešu oriģinālliteratūrā, kurā tik atklāti analizēta sievietes seksualitāte. Popularitāti izpelnījās arī rakstnieces nākamās grāmatas "Beatrises gultas stāsti", "Kāpēc tu raudāji?", "Simt seksīgas sestdienas" un 2009. gadā publicētais stāstu krājums "Ķīpsalas putni", kas bija līdz šim pēdējā autores grāmata.

Tagad klajā nācis Daces Rukšānes – Ščipinskas jaunākais veikums. "Mīlasstāsti" ir stāsti par mīlestību, kuros varones ir jaunas un ne tik jaunas sievietes, kas katra savā neatkārtojamā veidā izspēlē savu vienīgo dzīvi tā, kā šī dzīve viņām tiek likta priekšā, - un autore ļauj viņām to darīt, pa brīdim ieslīdot gan sirreālajā, gan fantāzijas, gan neviltotu šausmu žanra pasaulē.

Kasjauns.lv/Foto: Anete Janševica