Jaceņuks: "Ukraiņiem nav cita ceļa, kā kopā ar citām Eiropas tautām doties uz priekšu"
Jaceņuks atzīmēja, ka Latviju un Ukrainu saista kopīga vēsture, proti, PSRS okupācija.
Viedokļi
2015. gada 6. novembris, 16:08

Jaceņuks: "Ukraiņiem nav cita ceļa, kā kopā ar citām Eiropas tautām doties uz priekšu"

Jauns.lv

Ukraiņu tautai nav cita ceļa, kā kopā ar Baltijas un citām Eiropas tautām doties uz priekšu, šodien, Kronvalda parkā atklājot Ukrainas tautas dziesminiekam Tarasam Ševčenko veltīto pieminekli, sacīja Ukrainas premjerministrs Arsēnijs Jaceņuks.

play icon
Klausīties ziņas
info about playing item

Ukrainas premjers sacīja, ka dziesminieks Ševčenko cīnījās par to, lai ukraiņu tauta dzīvotu brīva un neatkarīga.

Atklājot pieminekli, viņš pateicās gan ziedotājiem, gan arī Latvijas valdībai, Ministru prezidentei Laimdotai Straujumai (V), par pieminekļa uzstādīšanu.

Savukārt Straujuma atklāšanas pasākumā sacīja, ka Ševčenko ukraiņu tautai ir tas pats, kas, piemēram, Rainis un Aspazija latviešiem. Savas uzrunas beigās premjerministre norādīja, ka tic mūsu tautu nākotnei, brīvībai un draudzībai.

Pēc uzrunām abu valstu amatpersonas nolika ziedus.

Uz pasākumu bija ieradušies aptuveni 100 cilvēku. Cilvēki rokās turēja ziedus, kā arī vairākiem cilvēkiem rokās bija manāmi Ukrainas un Latvijas karodziņi un pie apģērba piespraustas lentītes. Pasākuma laikā skanēja abu valstu himnas, kā arī ukraiņu pareizticīgo baznīcas pārstāvji pieminekli iesvētīja.

Kā ziņots, pieminekļa uzstādīšanas izmaksas ir 85 000 eiro. Šie līdzekļi tika saziedoti. Dzejnieks skulptūrā atainots jaunībā - kāds viņš bija, kad izdeva savu pirmo dzejas sējumu, jau iepriekš skaidroja "Ukraiņu kongresa" pārstāvji. Bronzas skulptūras augstums ir 3,1 metrs, bet kompozīcijas platība - 3,2 metri.

BNS/Foto: Reuters