Leģendāro Džona Lenona ģitāru izsolē pārdod par 2,2 miljoniem eiro
Ģitāra bija nozaudēta vairāk nekā 50 gadu.
Kultūra
2015. gada 8. novembris, 13:09

Leģendāro Džona Lenona ģitāru izsolē pārdod par 2,2 miljoniem eiro

Jauns.lv

Akustiskā ģitāra, ar kuru grupas "Beatles" mūziķis Džons Lenons uzrakstīja un ierakstīja tādas dziesmas kā "Love Me Do", ''I Want to Hold Your Hand" un citas, izsolē ir pārdota par 2,4 miljoniem ASV dolāru (2,2 miljoniem eiro).

play icon
Klausīties ziņas
info about playing item

Izsoļu nams "Julien's Auctions" paziņoja, ka ģitāra "Gibson J-160E" pārdota sestdien pircējam, kura identitāte netiek atklāta.

Tas informēja, ka ģitāra bija viena no divām tāda veida ģitārām, kas 1962.gadā no ASV tika nogādātas Anglijā Lenonam un Džordžam Harisonam. Lenons ģitāru izmantoja apmēram gadu līdz samainījās ar Harisonu. 1963.gadā Ziemassvētku koncerta laikā ģitāra pazuda.

Tās atrašanās vieta nebija zināma vairāk nekā 50 gadu līdz kāds vīrietis Kalifornijā pērn atklāja, ka viņam piederošajai ģitārai varētu būt vēsturiska vērtība.

Sandjego iedzīvotājs Džons Makkovs, kurš ģitāru pagājušā gadsimta 60.gadu beigās iegādājās par 275 ASV dolāriem (252 eiro), kādā vecā žurnālā nejauši izlasīja stāstu par Harisonu, kurš bija ilustrēts ar fotogrāfiju, kurā mūziķim rokās ir ģitāra, kas ir ļoti līdzīga viņa īpašumā esošajam instrumentam.

Eksperts spēja noteikt ģitāras sērijas numura, koka un īpašu pazīmju atbilstību ģitārai, kuru pagājušā gadsimta 60.gadu sākumā izmantoja Lenons, informēja izsoļu nams.

Bungu āda, kuru "Beatles" izmantoja savā slavenajās uzstāšanās reizēs programmā "The Ed Sullivan Show" 1964.gadā, sestdien izsolē pārdota par 2,1 miljonu ASV dolāru (1,9 miljoniem eiro), paziņoja "Julien's Auctions".

The Beatles - Love me Do

BNS / Foto: AFP / LETA / Vida Press