Sabiedrība
2015. gada 8. novembris, 18:53

Nedaudz kavēsies reiss ar Latvijas tūristiem no Šarmelšeihas

Jauns.lv

Svētdien nedaudz kavēsies reiss no Ēģiptes kūrortpilsētas Šarmelšeihas, ar kuru mājāas tiek atgādāti tūristi no Latvijas, pastāstīja Latvijas nacionālās aviokompānijas "airBaltic" korporatīvo komunikāciju viceprezidents Jānis Vanags.

Lai gan sākotnēji bija paredzēts, ka reiss lidostā "Rīga" ieradīsies plkst.19.50, ierašanās laiks varētu būt plkst.20.30. Vanags skaidroja, ka kavēšanās saistītā ar drošības pasākumiem.

Līdzīgi kā sestdien, 7.novembrī, kad uz Latviju tika atgādāti vairāki neka 140 Latvijas tūristi, arī svētdien lidmašīna būs pilna un mājās atgriezīs līdzvērtīgs tūristu skaits, tostarp tādi, kuri nolēmuši atpūtu beigt agrāk nekā plānots.

Aģentūra BNS jau rakstīja, ka Latvijas Civilās aviācijas aģentūra drošības apsvērumu dēļ nolēmusi uz nenoteiktu laiku aizliegt lidojumus uz Ēģiptes kūrortpilsētu Šarmelšeihu, kur atradās aptuveni 460 tūristu no Latvijas. "airBaltic", ieviešot papildu drošības pasākumus, organizēja divus speciālos lidojumus, lai no Šarmelšeihas atvestu mājās tur esošos tūristus. Jauni tūristi uz Ēģipti netiks nogādāti.

Tāpat vēstīts, ka 31.oktobrī pēc pacelšanās no Šarmelšeihas lidostas Ēģiptes Sinaja pussalas ziemeļos nogāzās ar zīmolu "Metrojet" strādājošās Krievijas aviokompānijas "Kogalimavia" lidmašīna "Airbus A-321" ar 217 pasažieriem un septiņiem apkalpes locekļiem, kas veica čārterreisu uz Sanktpēterburgu, un katastrofā gāja bojā visi 224 aviolainerī esošie cilvēki.

Reisa pasūtītājs bija Krievijas tūroperators "Brisco". Pirms nogāšanās lidmašīna zaudēja sakarus ar gaisa satiksmes kontroli. Katastrofas iemesli vēl nav noskaidroti, bet ir izteikti apgalvojumi, ka lidmašīnas nogāšanās iemesls bija terorakts - bumbas sprādziens vai uz to raidīta raķete.

"airBaltic" nodrošina tiešos lidojumus no Rīgas uz aptuveni 60 galamērķiem. Kompānijas lielākā īpašniece ir Latvijas valsts ar 99,8% akciju.

BNS