Austrālijas iedzīvotāji var adoptēt bērnus arī no Latvijas un Polijas
Iepriekšējā Austrālijas valdība Tonija Ebota vadībā 2013.gada nogalē solīja uzlabot adopcijas iespējas no citām valstīm.
Sabiedrība
2015. gada 9. novembris, 13:34

Austrālijas iedzīvotāji var adoptēt bērnus arī no Latvijas un Polijas

Jauns.lv

Austrālijas iedzīvotāji turpmāk varēs adoptēt bērnus arī no Latvijas un Polijas, paredz Austrālijas jaunā premjerministra Malkolma Tērnbula valdības pieņemtie grozījumi noteikumos par adopciju no ārvalstīm, pirmdien vēstīja laikraksta "Sydney Morning Herald" vietne internetā.

play icon
Klausīties ziņas
info about playing item

Tērnbuls pirmdien paziņoja, ka Austrālijas iedzīvotāji varēs "palīdzēt sniegt pastāvīgas mīlestības pilnas mājas" bērniem no Latvijas un Polijas, ja tiem neizsodies atrast mājas dzimtenē.

Viņš norādīja, ka abas Austrumeiropas valstis ir apņēmušās censties atrast mājas bērniem savas valsts teritorijā, tomēr Austrālijas iedzīvotāju ģimenes varētu palīdzēt, jo īpaši lielāku bērnu, bērnu ar īpašām medicīniskām vajadzībām un vairāku vienas ģimenes bērnu adopcijā.

Austrālijas valdība cer tuvākajā laikā atvērt adopcijas programmas arī no citām valstīm. Šonedēļ Austrālijas amatpersonas dosies uz Bulgāriju, lai runātu par adopcijas iespējām no šīs valsts, kā arī turpinās darbs ar Vjetnamas amatpersonām.

Iepriekšējā Austrālijas valdība Tonija Ebota vadībā 2013.gada nogalē solīja uzlabot adopcijas iespējas no citām valstīm.

Austrālijai pašlaik ir adopcijas programmas ar 11 valstīm, tostarp Čīli, Filipīnām, Ķīnu, Šrilanku un Taizemi.

Tomēr no ārvalstīm Austrālijā tiek adoptēts maz bērnu - 2013.-2014.gadā Austrālijas iedzīvotāju ģimenes ārvalstīs adoptēja 114 bērnus. Austrālijas Veselības un labklājības institūta dati liecina, ka vidēji bērna adopcijai ir nepieciešami pieci gadi. Šajā laika posmā Austrālijā adoptēti 203 vietējie bērni, neskatoties uz to, ka tūkstošiem bērnu dzīvo audžuģimenēs.

Tērnbula valdība ir solījusi uzlabot arī esošas adopcijas programmas, tādēļ ir nosūtīti eksperti uz sadarbības valstīm, lai palīdzētu potenciālajiem adoptētājiem nokārtot vīzas un saņemt citus atbalsta pasākumus.

Tāpat plānoti uzlabojumi, lai veicinātu vietējo bez ģimenes palikušo bērnu adopciju.

BNS / Foto: shutterstock