Par balsu pirkšanu Zaķa labā divus brāļus Rēzeknē notiesā ar piespiedu darbu
Šī ir otrā Zaķa balsu pirkšanas lieta, kurā pasludināts spriedums.
112
2015. gada 10. novembris, 13:20

Par balsu pirkšanu Zaķa labā divus brāļus Rēzeknē notiesā ar piespiedu darbu

Jauns.lv

Arī otrajā no "Vienotības" saraksta kandidējušā Dzinrara Zaķa balsu pirkšanas lietā apsūdzētajiem - diviem brāļiem - piespriests piespiedu darbs, pastāstīja Rēzeknes tiesā.

Viktoram Balabolinam un Aleksandram Balabolinam tiesa piespriedusi attiecīgi 180 un 160 stundas piespiedu darba.

Portāls "lsm.lv" vēsta, ka saskaņā ar spriedumu Viktors Balabolins Viļānu novada Sokolku pagastā pamudināja savu brāli Aleksandru Balabolinu šādi nobalsot par 15 eiro, kā arī sameklēt citus vēlētājus, kas tā rīkotos.

Rezultātā Aleksandrs vēl diviem vēlētājiem par šādu balsojumu samaksāja pa 10 eiro. Spriedumu desmit dienu laikā gan vēl var pārsūdzēt.

Jau ziņots, ka Rēzeknes tiesa krimināllietā, kurā apsūdzētais Jevgeņijs Brovčenko atzinis savu vainu vēlētāju balsu pirkšanā 12.Saeimas vēlēšanu laikā, viņam piemērojusi 100 stundas piespiedu darba.

Lietas iztiesāšanas laikā Brovčenko tiesas sēdē atzina, ka 12. Saeimas vēlēšanās ir pircis vēlētāju balsis par labu partijas "Vienotība" politiķim Dzintaram Zaķim.

Brituškina atzīmēja, ka apsūdzētais stāstījis, ka vēlētājiem piedāvājis samaksāt 10 eiro par to, ja viņi atbilstošajā deputātu kandidātu sarakstā pretī Zaķa vārdam un uzvārdam ievilks krustiņu. Šādi apsūdzētais esot uzpircis trīs vēlētājus.

Valsts apsūdzības uzturētājs apsūdzēto lūdza sodīt ar 180 stundām piespiedu darba.

Tāpat ziņots, ka Rēzeknes tiesa 27.novembrī atklās tiesas debates krimināllietā, kurā divas personas apsūdzētas par vēlētāju balsu pirkšanu 12.Saeimas vēlēšanu laikā. Lietā apsūdzības uzrādītas Andrim Kozulim un Andrejam Sačkovskim.

Prokuratūras pārstāve Aiga Eiduka iepriekš informēja, ka atbilstoši lēmumam par krimināllietas nodošanu tiesai apsūdzētās personas pamudināja vēlētājus par dažāda apmēra naudas atlīdzību piedalīties 12.Saeimas vēlēšanās Latgales vēlēšanu apgabalā, balsojot par politiskās partijas deputātu kandidātu sarakstu un par vienu konkrētu deputātu, - balsošanas gaitā vēlēšanu zīmē ar "+" atzīmēt attiecīgo deputāta kandidātu un nosvītrot atlikušo kandidātu vārdus un uzvārdus.

BNS/Foto: Evija Trifanova/LETA