Izvarotājs uzbrucis Rīgas Centrālcietuma darbiniecei
Ieslodzījuma vietu pārvaldes priekšniece Ilona Spure.
112
2015. gada 10. novembris, 17:14

Izvarotājs uzbrucis Rīgas Centrālcietuma darbiniecei

Jauns.lv

Viens no Rīgas Centrālcietuma ieslodzītajiem, kurš izcietis sodu par izvarošanu, uzbrucis cietuma resocializācijas daļas vecākajai inspektorei, nodarot viņai nelielus miesas bojājumus un radot psiholoģisku traumu, šodien žurnālistiem pastāstīja Ieslodzījuma vietu pārvaldes (IeVP) priekšniece Ilona Spure.

Par notikušo sākts kriminālprocess, kurā tiks vērtēta ieslodzītā atbildība, kā arī dienesta pārbaude, kurā savukārt tiks vērtēta cietuma darbinieku rīcība.

Spure pastāstīja, ka uzbrukumu paveikušais cietumnieks Latvijas lielākajā ieslodzījuma vietā paralēli soda izciešanai arī strādājis, tāpēc viņam cietuma teritorijā bijušas brīvākas pārvietošanās iespējas. Patlaban IeVP skaidro uzbrukuma motīvus, taču norāda, ka šis gadījums ir ārkārtas situācija, jo tādi uzbrukumi notiek ļoti reti. Pēdējais bijis pirms vairākiem gadiem.

Tāpat Spure uzsvēra, ka konkrētais uzbrukums apliecina IeVP problēmas nodrošināt pilnvērtīgu ieslodzīto uzraudzību. Uzraudzības problēmas radījis nepietiekamais finansējums un darbinieku trūkums. Ņemot vērā minēto, IeVP kopā ar Centrālcietuma vadību meklēs iespējas, kā ar pašreizējiem resursiem nodrošināt ieslodzīto uzraudzību tā, lai cietuma darbinieki neciestu no ieslodzītajiem.

LETA