Decembrī būs skatāma gleznotājas Kristīnes Luīzes Avotiņas multimediāla izstāde "Sapņu upe"
Kristīne Luīze Avotiņa - "Labie vārdi".
Runā Rīga
2015. gada 11. novembris, 11:56

Decembrī būs skatāma gleznotājas Kristīnes Luīzes Avotiņas multimediāla izstāde "Sapņu upe"

Jauns.lv

No 1. līdz 10. decembrim izstāžu zālē “Rīgas mākslas telpa” būs apskatāma gleznotājas Kristīnes Luīzes Avotiņas multimediāla izstāde “Sapņu upe” – mākslinieces spilgtāko darbu retrospekcija.

play icon
Klausīties ziņas
info about playing item

Izstādes īpašā noskaņa tiks panākta, lietojot kustības, skaņas, gaismas, animācijas efektus un mūsdienu digitālo tehnoloģiju sniegtās iespējas. Izstādi veido projekta idejas autore Sandra Jonāne, režisors un videomākslinieks Roberts Rubīns, scenogrāfs Didzis Jaunzems un skaņu mākslinieks Uģis Vītiņš.

“Multimediāls ekspozīcijas risinājums nav nejaušs – inspirācija tam iegūta, apmeklējot starptautisko multimediju izstādi VGA exhibition/ Van Gogh Alive/ Izraēlā. Jaunās tehnoloģijas ļauj paraudzīties uz klasisko glezniecību no cita skatupunkta, atklāt to caur jauno emocionālās un vizuālās uztveres prizmu. Šķita, ka daudziem būs aizraujoši līdzīgā veidā palūkoties uz mūsu mākslinieku darbiem. Gleznotājas Kristīnes Luīzes Avotiņas spilgtā tēlu pasaule – ziedi, upes, putnu spārni – izstādes apmeklētājus aizvedīs īstā  sapņu pasaulē.  Ceru, ka “Sapņu upe” kļūs par šīs ziemas krāšņāko iespaidu, apburot smalkākos mākslas gardēžus ar krāsu košumu, kas uz audekliem kārtojušies hiperbolizētās ziedu formās un piedzīvojumu atmiņās,” akcentē idejas autore, kuratore Sandra Jonāne.

“Katra glezna tiek pārzīmēta, klājot vienu krāsas slāni pār otru, līdz piešķiram kustību vienai vai otrai tās daļai. Efekts uz milzīgajiem ekrāniem būs iespaidīgs: lai kur skatītājs vērsīs skatu, visur būs krāsas, kustīgas formas, mākslinieces radītie krāsu triepieni ievibrēsies un iegūs apjomu,” komentē režisors Roberts Rubīns.

“Manu dzīvi līdz šim vadījuši vairāki sapņi - sapnis par mīlestību un draudzību, sapnis par glezniecību, sapnis par laimīgu dzīvi. Sapnis ir ļoti spēcīgs dzīves virzītājspēks. Sapnis ir pirmsākums, kam seko darbs, lai sapnis piepildītos. Nekas nenotiek pats no sevis un tas, manuprāt, arī ir dzīves skaistums. Sapnis ir cilvēka attīstības ceļš. 22 gadu vecumā pēc prof. Kaspara Zariņa uzaicinājuma sarīkoju savu pirmo personālizstādi galerijā "Pedants". Ar katru mirkli glezniecību esmu iemīlējusi arvien spēcīgāk - kā saaugot ar tās būtību ik kustībā, ik elpā, ik domā,” izstādes ieceri komentē gleznotāja Kristīne Luīze Avotiņa.

Gleznotāja Kristīne Luīze Avotiņa (1983) mācījusies Latvijas Mākslas akadēmijas Glezniecības nodaļā, papildinājusi zināšanas Escola Massana Barselonā. Jau no mākslinieciskās darbības pirmsākumiem aktīvi piedalījusies izstāžu darbībā un personālizstāžu organizēšanā. Kristīnes Luīzes Avotiņas rokrakstu atšķir mīlestība pret košām un piesātinātām  krāsu attiecībām un ornamentāliem līniju ritmiem. Motīvu izvēle tiek smelta dabā. Kompozīcijās nereti tiek apvienoti dažādi savstarpēji šķietami nesaistīti elementi, veidojot fantastiskas pasaules noskaņu.

Sapņu upe | Kristīnes Luīzes Avotiņas multimediju izstāde from Kristīne Luīze Avotiņa on Vimeo.

Regīna Zommere / Publicitātes foto