Rīdziniekus aicina pieteikties iedzīvotāju forumam
Runā Rīga
2015. gada 11. novembris, 13:54

Rīdziniekus aicina pieteikties iedzīvotāju forumam

Jauns.lv

Rīgas iedzīvotājus aicina pieteikties dalībai ikgadējā Rīgas iedzīvotāju forumā „Rīga dimd – iedzīvotāji runā, domā, dara!”, kas notiks 2. decembrī Radisson Blu Hotel Latvija konferenču telpās (Elizabetes iela 55). Šogad foruma moto ir „Audz Rīgai”, kurā stiprinās prasmes un meklēs sadarbības formas dažādu jautājumu risināšanai. Pieteikties forumam iespējams līdz 27. novembrim, pieteikuma anketa un foruma programma atrodama tīmekļa vietnē www.iksd.riga.lv.

play icon
Klausīties ziņas
info about playing item

Šā gada oktobrī un novembrī, balstoties uz iepriekšējos forumos izteiktiem iedzīvotāju ierosinājumiem, visā Rīgas pilsētā notika apkaimju forumi, kuros tika diskutēti un risināti apkaimes iedzīvotājiem aktuālie jautājumi, savukārt Rīgas iedzīvotāju foruma Faktu laboratorijā notiks diskusija par apkaimju forumos gūtajām atziņām. Kā jau katru gadu, forumā dalībniekiem piedāvās arī iespēju konstatēt pilsētā notiekošās izmaiņas un attīstīt sadarbību starp iedzīvotājiem, biedrībām, nodibinājumiem un pašvaldības iestādēm. Lai sadarbības rezultāts arī nākotnē būtu efektīvs un balstītos uz visu pilsētas attīstības procesā iesaistīto stiprajām pusēm, forumā īpašu uzmanību pievērsīs spēju un prasmju stiprināšanai.

Foruma otrajā daļā ikvienam būs iespēja darboties kādā no sev interesējošajām praktiskajām darb-darbnīcās:

•    Jauniešu Rīga

•    Kvalitatīva Rīga

•    Radoša Rīga

•    Zaļa Rīga.

Lai veicinātu iedzīvotāju sadarbību ar Rīgas pilsētas pašvaldību un nodrošinātu nevalstisko organizāciju efektīvu līdzdalību lēmumu pieņemšanas procesā arī šogad iedzīvotāju foruma laikā nevalstiskās organizācijas tiek aicinātas parakstīt Rīgas pilsētas pašvaldības un nevalstisko organizāciju sadarbības memorandu.  Kopš 2013.gada Memorandu parakstījušas jau 109 nevalstiskās organizācijas.

Ja organizācija vēlas parakstīt memorandu, tad līdz 27. novembrim Rīgas domes Izglītības, kultūras un sporta departamenta Klientu apkalpošanas centrā (K.Valdemāra iela 5) jāiesniedz dokumenti, kuri atrodami tīmekļa vietnē www.iksd.riga.lv ziņā par pieteikšanos forumam, kur pieejams arī Memorands.

Rīgas iedzīvotāju forumu organizē Rīgas domes Izglītības, kultūras un sporta departaments sadarbībā ar biedrību Latvijas Pilsoniskā alianse.

Sadarbībā ar Rīgas pašvladību

Regīna Zommere / Publicitātes foto