Bezmaksas ekskursijā iepazīstinās ar ebreju paslēptuvēm Rīgas centrā
Pērn lielu atsaucību guva ekskursijas "Pagrīdes Rīga", tādēļ šoruden tās tiek atjaunotas.
Kultūra
2015. gada 11. novembris, 15:12

Bezmaksas ekskursijā iepazīstinās ar ebreju paslēptuvēm Rīgas centrā

Jauns.lv

Žaņa Lipkes memoriāls sestdien, 14.novembrī, rīkos bezmaksas ekskursijas "Pagrīdes Rīga", kurās stundu ilgā ceļojumā varēs apmeklēt tās Rīgas vietas, kur drosmīgi rīdzinieki nacistu okupācijas laikā slēpa tos, kam draudēja droša nāve.

Bezmaksas ekskursija latviešu valodā notiks plkst.11, bet krievu valodā - plkst.13. Ekskursija sāksies no Raiņa pieminekļa Esplanādē. Ekskursijai var pieteikties, zvanot pa tālruni 67 202 539 vai rakstot uz e-pastu "info@lipke.lv",  informēja Žaņa Lipkes memoriāla pārstāve Anna Peršteina.

Projekta "Pagrīdes Rīga" mērķis ir radīt priekšstatu par pilsētu kā telpu, kurā cilvēki ne vien dzīvo, strādā un atpūšas, bet arī rod patvērumu brīdī, kad viņu dzīvībai un brīvībai draud briesmas. Projekts tika sākts 2014.gadā, kad Žaņa Lipkes memoriāls piedalījās Rīgas kā Eiropas kultūras galvaspilsētas programmā. Projekta gaitā ir izveidota interaktīva karte, notikusi izstāde, kā arī turpinās projekts par piemiņas zīmju "Patvērums" izvietošanu vietās, kur cilvēki uzdrīkstējās sniegt paslēptuvi nāvei nolemtajiem ebrejiem nacistu okupācijas laikā.

Pērn lielu atsaucību guva ekskursijas "Pagrīdes Rīga", tādēļ šoruden tās tiek atjaunotas. Ekskursija vedīs stundu ilgā pastaigā pa pilsētas centru. Tās laikā varēs uzzināt vajāto slēpšanās stāstus un stāstus par cilvēkiem, kuri riskējot ar savu dzīvību, viņus slēpa. Ekskursijas vadīs Žaņa Lipkes memoriāla vēsturniece Guna Vainovska.

LETA / Publicitātes foto