Notiesā kasieri Dainu, kas ņēma no kases 10 tūkstošus eiro, lai apmaksātu savu kredītu
Kasiere no 2014.gada pavasara līdz šā gada pavasarim, prettiesiski daudzkārt izņēma no kases skaidru naudu no 100 eiro līdz 600 eiro apmērā, kurus izlietoja savu kredītsaistību apmaksai.
112
2015. gada 11. novembris, 17:05

Notiesā kasieri Dainu, kas ņēma no kases 10 tūkstošus eiro, lai apmaksātu savu kredītu

Jauns.lv

Liepājas tiesa trešdien krimināllietā par naudas piesavināšanos no "Ceļu satiksmes drošības direkcijas" (CSDD) desmit tūkstošu eiro apmērā apsūdzēto kādas nodaļas kasieri Dainu Saltikovu atzina par vainīgu, pastāstīja Liepājas tiesā.

Tajā norādīja, ka Saltikova sodīta ar viena gada brīvības atņemšanu, sodu izciešot nosacīti, ja Saltikova viena gada un divu mēnešu laikā neizdarīs jaunu noziedzīgu nodarījumu, nepārkāps sabiedrisko kārtību un izpildīs kriminālsodu izpildi reglamentējoša likumā paredzētos un Valsts probācijas dienesta noteiktos pienākumus.

Tāpat lemts no Saltikovas par labu CSDD piedzīt 9950 eiro.

Spriedumu var pārsūdzēt desmit dienu laikā.

Liepājas tiesa trešdien skatīja krimināllietu, kurā par naudas piesavināšanos no CSDD desmit tūkstošu eiro apmērā apsūdzēta kādas nodaļas kasiere - Daina Saltikova.

Saskaņā ar lēmumu par krimināllietas nodošanu tiesai, apsūdzētā sieviete ļaunprātīgi izmantojot pieeju viņas pārziņā esošajiem CSDD naudas līdzekļiem, laika posmā no 2014.gada pavasara līdz šā gada pavasarim, prettiesiski daudzkārt izņēma no kases skaidru naudu no 100 eiro līdz 600 eiro apmērā, kurus izlietoja savu kredītsaistību apmaksai, paziņoja prokuratūrā.

Tādā veidā apsūdzētā piesavinājās CSDD piederošos naudas līdzekļus desmit tūkstošu eiro apmērā.

Saltikova pie kriminālatbildības saukta pēc Krimināllikuma panta par svešas mantas prettiesisku iegūšanu vai izšķērdēšanu, ja to izdarījusi persona, kurai šī manta uzticēta vai kuras pārziņā tā atradusies (piesavināšanās).

Krimināllikumā paredzētais sods par šo noziedzīgo nodarījumu - brīvības atņemšana uz laiku līdz diviem gadiem vai īslaicīga brīvības atņemšana, vai piespiedu darbs, vai naudas soda, konfiscējot mantu vai bez mantas konfiskācijas.

LETA/Foto: Evija Trifanova/LETA

Tēmas