Ēdolē vietējie huligāni nežēlīgi spīdzinājuši un noslīcinājuši invalīdu?
Pašā Ēdoles centrā no dzirnavu dīķa pirms nedēļas tika izvilkts vieglais auto ar 56 gadus vecā Aināra līķi. Ir pamatotas aizdomas, ka Ainārs iestūrējis dīķi nav vis pats, bet gan viņš piekauts un kopā ar spēkratu ieripināts ezerā.
112
2015. gada 12. novembris, 06:12

Ēdolē vietējie huligāni nežēlīgi spīdzinājuši un noslīcinājuši invalīdu?

Jauns.lv

No Ēdoles dzirnavu ezera pirms nedēļas tika izvilkta automašīna „Mazda”, kuras salonā uzgāja bojāgājušo 56 gadus veco invalīdu Aināru. Vietējie teic, ka vīrieti spīdzinājuši vietējie huligāni, pēc tam viņu iesēdinājuši automašīnā un to iegrūduši ezerā. Tas neesot bijis nelaimes gadījums, bet gan slepkavība.

Vai tik tiešām vīrieti spīdzinājusi kompānija, kura iedzen šausmas apkārtnes pensionāriem, un viņu ar visu automašīnu iegrūduši ezerā, skaidro policija. Pagaidām par notikušo ir dažādas versijas.

Par iespējamo slepkavību arī aizturēti trīs vīrieši – viens ap 40 gadus vecs, bet divi - nedaudz pāri 20 gadiem. Kuldīgas laikraksts „Kurzemnieks” raksta, ka šie trīs vīrieši esot uzdarbojušies kompānijā, kura esot iedvesusi šausmas Ēdoles pensionāriem. Viņi pensijas dienās esot apstaigājuši vietējos sirmgalvjus un no viņiem pieprasījuši naudu. Pensionāri policijai neesot sūdzējušies, jo baidījušies no atriebības. Arī bojāgājušais Ainārs ir pensionārs, viņš saņēma invaliditātes pabalstu un dzīvoja sociālā mājā kopā ar savu 80 gadus veco māti un civilsievu Ivetu.

Pirms nedēļas, trešdien, 4. novembrī, pēc desmitiem vakarā no Ēdoles dzirnavu dīķa glābēji izvilka automašīnu „Mazda 323” ar tās saimnieka Aināra līķi salonā. Viss liecinot, ka tas nav bijis nelaimes gadījums. Pirmkārt, nebija redzamas bremzēšanas pēdas, kas varētu liecināt, ka spēkrats ezerā ir iestumts. Otrkārt, Ainārs atradies nevis vadītāja vietā, bet gan aizmugurējā sēdeklī.

Kāds ēdolnieks novembra tumsā pat esot dzirdējis, ka kādi vīrieši sarunājas par to, ka dīķī būtu jāiestumj kāds auto. Kāds cits atkal dzirdējis it kā Aināra vārdus, lai viņu labāk nogalina uzreiz, nekā moka.

Valsts policijas Kuldīgas iecirkņa priekšnieka pienākumu izpildītāja Inga Spēkaine „Kurzemniekam” apstiprinājusi, ka visi trīs par iespējamo slepkavību aizturētie jau bijuši kārtības sargu redzeslokā. Ēdolnieki stāsta, ka aizturēto kontā esot vairāki smagi piekaušanas gadījumi. Viens no apcietinātajiem it kā esot palaists brīvdienās no cietuma, kurā izcieš sodu par citu noziegumu.

Dienā, kad notika nelaime, Iveta savam dzīvesdraugam vairākkārt jautājusi, kurp viņš gatavojas ar savu auto braukt, bet skaidru atbildi nav saņēmusi. “Mazda” esot redzēta gan benzīntankā, gan pie veikala un autobusu pieturā Ēdoles centrā, kā arī lielā ātrumā driftējam pa ielu. Bet Iveta “Kurzemniekam” saka – nevarot iztēloties, ka to darītu Ainārs, kurš pie stūres bijis apdomīgs un savu auto ļoti saudzējis. „Cilvēki todien redzējuši, ka Ainārs vairākas reizes veikalā pircis alkoholu, iegādājies arī diezgan daudz degvielas, un tas galīgi nav viņa dabā. Kāds esot viņam redzējis pārsistu galvu, tecējušas asinis,” stāsta Iveta.

Savukārt Aināra mammai teikusi: „Nesapratu, kas viņam darāms pie tā ezera, jo, ja arī gadījās iedzert, Ainārs to darīja savā dzīvoklī, nevis kompānijā”. Ainārs bijis labsirdīgs, nevienam pāri nedarīja.

Abas sievietes ir neziņā, kā nelaime notikusi, bet Iveta pārliecināta, ka Ainārs smagi piekauts un pat spīdzināts. Par iespējamās slepkavības iemesliem Iveta runā negribīgi, vien atklāj – tieši pirms gada nodedzināta Aināra garāža ar visu tajā esošo mašīnu, un par to uzrakstīts iesniegums policijai. Pēc tam vīrieši, kuri tagad tiek turēti aizdomās par slepkavību, esot draudējuši izrēķināties, ja iesniegums netiks atsaukts.

Vēl kāds zina teikt, ka Ainārs pa dienu redzēts Ēdoles centrā iedzeram kādu aliņu, vakaru bija nolēmis turpināt saviesīgajā pasākumā. Pēc ballītes viņš jau grasījies doties mājās, kad viens no viesiem palūdzis, lai viņu aizved. Pasažieris esot izglābies, bet Ainārs palicis ieslodzīts autosalonā.

Avārija pie Ēdoles pils, iespējams, bijusi slepkavība (LNT „Degpunktā”)

Kasjauns.lv/Foto: ekrānuzņēmums no video