"Rīgas satiksme" saņem atbilstības  apliecinājumu starptautiskajiem ISO un OHSAS standartiem
Auditori “Rīgas satiksmes” integrētās vadības sistēmu novērtējuši pozitīvi, atzīstot, ka integrētā vadības sistēma atbilst standartu prasībām, kā arī atzinīgi novērtēja darbinieku zināšanas un tīrību teritorijā un remontdarbnīcās.
Runā Rīga
2015. gada 12. novembris, 10:30

"Rīgas satiksme" saņem atbilstības apliecinājumu starptautiskajiem ISO un OHSAS standartiem

Jauns.lv

Pēc sertifikācijas kompānijas SIA “Bureau Veritas Latvia” veiktā audita “Rīgas satiksme” saņēmusi apliecinājumu par atbilstību starptautiskajam ISO 9001 standartam, kas vērsts uz klientu prasību izpildes nodrošināšanu, un OHSAS 18001 standartam, kas vērsts uz darba drošību un atbilstošu darba apstākļu uzlabošanu. Integrētā vadības sistēma “Rīgas satiksmē” tiek uzturēta jau kopš uzņēmuma dibināšanas – 2003.gada. Kārtējie ISO un OHSAS atbilstības sertifikāti tiks piešķirti uz 3 gadiem.

Sertifikācijas audits par šiem diviem standartiem tika veikts 3 dienas – 2015. gada 9., 10. un 11. novembrī. To veica sertifikācijas kompānija SIA “Bureau Veritas Latvia”, kas vērtēja uzņēmuma vadības darbu, pārvadājumu jomu, remontdarbnīcu darbu, personāla pārvaldības, infrastruktūras uzturēšanas un attīstības jomu, klientu apkalpošanas centru, IT jomu, kvalitātes pārvaldības un iekšējo auditu jomu.

 “Rīgas satiksmes” valdes priekšsēdētājs Leons Bemhens: “Audita laikā tika veiktas vairākas darbinieku intervijas, vērtēta dokumentu atbilstība noteiktajām prasībām un pārbaudīta darba drošības prasību ievērošana. Auditori pārliecinājās arī par to, vai darbinieki pārzina, kādi individuālās aizsardzības līdzekļi jālieto un personāla zināšanas par rīcībām ārkārtas situācijās. Uzņēmums var lepoties ar to, ka savā darbībā nodrošina starptautiski noteikto ISO un OHSAS standartu izpildi, un apņemas šo līmeni saglabāt arī nākotnē.”

Auditori “Rīgas satiksmes” integrētās vadības sistēmu novērtējuši pozitīvi, atzīstot, ka integrētā vadības sistēma atbilst standartu prasībām, kā arī atzinīgi novērtēja darbinieku zināšanas un tīrību teritorijā un remontdarbnīcās. Tomēr ir arī novērojumi, kas atspoguļo procesus, kurus vajadzētu pilnveidot, taču tas neietekmē atbilstību starptautiskajiem standartiem. Novērojumos pievērsta uzmanība kvalitātes dokumentācijas pilnveidošanai, darba aizsardzības prasību izpildei, kā arī ķīmisko vielu datu drošības lapu sakārtošanai.

Sadarbībā ar Rīgas pašvaldību

Regīna Zommere / Foto: Edijs Pālens/LETA