Novadu ziņas
2015. gada 13. novembris, 00:01

No nākamā mācību gada likvidēs Jūrkalnes pamatskolu

Jauns.lv

Ventspils novada dome pieņēmusi lēmumu mazā audzēkņu skaita dēļ no nākamā mācību gada slēgt Jūrkalnes pamatskolu, informēja Ventspils novada domes priekšsēdētājs Aivars Mucenieks (ZZS).

Jūrkalnes pamatskolā šogad mācās tikai 12 skolēni. Vēl astoņi bērni apmeklē pirmsskolas grupu.

Lēmums par skolas slēgšanu pirms pāris nedēļām domes sēdē pieņemts bez lielām diskusijām, jo šis jautājums ar skolēnu vecākiem un pedagogiem plaši pārrunāts jau vasarā pirms mācību gada sākuma. Jau tad diskusiju rezultātā tika izlemts, ka šis mācību gads skolai būs pēdējais. Salīdzinot ar iepriekšējo mācību gadu, audzēkņu skaits skolā ir sarucis uz pusi, jo vairāku bērnu vecāki, nesaskatot Jūrkalnes skolas perspektīvas, nolēmuši savas atvases sūtīt kaimiņu novadu skolās. Aktuāls vēl bijis jautājums, ko darīt ar pirmsskolas grupu, tāpēc oktobrī pašvaldība organizēja tikšanos ar pirmsskolas grupas audzēkņu vecākiem. Secināts, ka ar audzēkņu skaitu, kas ir mazāks par 10, pirmsskolas grupas uzturēšana būtu neekonomiska, tāpēc arī to nolemts slēgt no nākamā mācību gada.

Jūrkalnes skolas audzēkņiem ir trīs iespējas, kur turpināt mācības. Ventspils novadā tuvākā tiem ir Užavas pamatskola, taču, kā atzina Mucenieks, vecāki sliecas par labu divām kaimiņu novados esošajām skolām - Pāvilostas vidusskolu jau pašlaik apmeklē 15 Jūrkalnes bērni, bet Alsungas vidusskolā mācās seši bērni no Jūrkalnes. Šīs kaimiņu pašvaldības, cīnoties par lielāku skolēnu skaitu savās skolās, jau pašlaik ar skolēnu autobusiem nodrošina Jūrkalnes bērniem nokļūšanu Alsungas un Pāvilostas skolās, tāpēc ar to problēmu nebūs, skaidroja Mucenieks.

Pašvaldībai būs jālemj par Jūrkalnes skolas ēkas izmantošanas iespējām pēc skolas slēgšanas. Šī jautājuma skatīšanai tiks izveidota darba grupa. Domes priekšsēdētājs prognozēja, ka pielietojums ēkai tiks atrasts, jo Jūrkalnes ir gana perspektīva un tūristu iecienīta vieta. Iespējams, ēku varētu izīrēt vai pārdot.

LETA