FOTO no vilciena un auto sadursmes Ogrē. Cietušās sievietes nogādātas slimnīcā
Piektdien no rīta uz dzelzceļa pārbrauktuves Ogrē, Kalna prospektā, sadūrās kravas vilciens ar vieglo automašīnu „Audi”. Automašīnā braukušās divas sievietes guvušas dažādas traumas un nogādātas slimnīcā.
112
2015. gada 13. novembris, 12:00

FOTO no vilciena un auto sadursmes Ogrē. Cietušās sievietes nogādātas slimnīcā

Jauns.lv

Ogrē uz dzelzceļa pārbrauktuves piektdien pēc pieciem no rīta kravas vilciens sadūries ar vieglo automašīnu, kurā atradās divas sievietes. Vilciens spēkratu pa sliedēm stūmis apmēram puskilometru. Cietušās sievietes ar dažādām traumām nogādātas slimnīcā. Tagad satiksme atjaunota.

Kasjauns.lv jau rakstīja, ka 13.novembrī Ogrē uz dzelzceļa pārbrauktuves Kalna prospektā vilciens saskrējies ar vieglo automašīnu „Audi” un sadursmē cietušas divas sievietes.

Kravas vilciens automašīnu stūmis pa sliedēm pāri dzelzceļa tiltam virzienā no Ogres uz Pārogri aptuveni puskilometru, līdz izdevies vilcienu apturēt. Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienesta brigāde sadauzīto automašīnu no sliedēm novilka vien uz dzelzceļa pārbrauktuves Pārogrē, Dārza ielā. Savukārt pirms tam ugunsdzēsēji - glābēji ar hidraulisko instrumentu palīdzību no automašīnas atsvabināja divas sievietes, vēlāk nododot viņas mediķu rokās.

Vienai no sievietēm – 24 gadus vecai sievietei - konstatēta smaga galvas trauma, savukārt otrai gados 44 gadus vecajai sievietei konstatēta galvas un krūšu kurvja trauma, kā arī ķermeņa sasitumi. Jaunākā sieviete nogādāta Rīgā – Paula Stradiņa klīniskajā universitātes slimnīcā, bet vecākā – Ogres slimnīcā.

Zināms, ka automašīnas vadītāja dzelzceļa pārbrauktuvi šķērsojusi, degot sarkanajam aizliedzošajam gaismas signālam, raksta portāls ogrenet.lv. Pārbrauktuve gan nav norobežota ar barjerām.

„Latvijas Dzelzceļa” pārstāvis Māris Ozols informēja, ka nav viņam informācijas, kāpēc autovadītāja pieņēma lēmumu šķērsot pārbrauktuvi pie aizliedzošā luksofora un skaņas signāla, tādējādi apdraudot savu dzīvību un kustības drošību. Pārbrauktuves signalizācija strādāja atbilstoši noteikumiem, un citi satiksmes dalībnieki sliežu ceļa otrā pusē bija apturējuši savus transporta līdzekļus.

Pēc negadījuma ilgāku laiku tika traucēta automašīnu kustība, jo pārbrauktuve Kalna prospektā bija aizsprostota ar preču vilciena sastāva vagoniem. Tāpat arī aizkavējās vilcieni, kuri uz Rīgu brauca no Ogres. Tagad satiksme atjaunota pilnībā.

Jāteic, ka šī šogad nav pirmā vilciena un auto sadursme uz šīs pārbrauktuves. 2. aprīļa rītā uz tās pasažieru vilciens sadūrās ar vieglo automašīnu „VW Passat”. Par laimi, negadījumā cietušo nebija, tika sadragāts tikai auto.

Elmārs Barkāns/Foto: ogrenet.lv