Pat šie plakāti neatturēja cilvēkus doties uz cirka izrādi, kurā uzstājas nežēlīgi mocīti dzīvnieki. FOTO
Cirkam jābūt vietai, kur uzstājas cilvēki-akrobāti un tiek rādīti dažādi triki, nevis izņirgāti dzīvnieki, kuri dresūrās iziet cauri ellei.
Sabiedrība
2015. gada 13. novembris, 20:13

Pat šie plakāti neatturēja cilvēkus doties uz cirka izrādi, kurā uzstājas nežēlīgi mocīti dzīvnieki. FOTO

Jauns.lv

Neskatoties uz protesta akciju pret dzīvnieku izmantošanu cirkā, kupls skaits interesentu šovakar Rīgā pulcējas uz cirka izrādi. Uz izrādi pulcējējās vairāki desmiti cilvēku, kuru vidū ir arī krietns pulciņš mazu bērnu. Mazajiem acīmredzot nav paskaidrots, ar kādām mokām panākts tas, ko viņi redzēs cirka arēnā.

Aptuveni 100 cilvēki šovakar pie Rīgas cirka protestēja pret dzīvnieku izmantošanu cirka izrādēs. Akcijas dalībnieki līdzi bija atnesuši vairāk nekā desmit dažādus plakātus, kuros kritizēta dzīvnieku izmantošana un pārmesti sliktie apstākļi, kādos mitinās dzīvnieki cirkā. Garāmgājējiem tika dalītas skrejlapiņas, kurās pausts aicinājums parakstīties par cirku bez dzīvniekiem. Skrejlapā gan latviešu, gan krievu valodā tiek skaidrots, kāpēc dzīvniekus cirkā izmantot ir slikti. Parakstus par dzīvnieku izmantošanas aizliegumu akcijas rīkotāji vāca arī uz vietas. Kā pastāstīja viena no akcijas pārstāvēm, nepilnas pusstundas laikā savākti vairāki desmiti parakstu un cilvēku interese par iespēju parakstīties nesamazinās.

Kasjauns.lv jau vēstīja, ka  vidē arvien vairāk cilvēku pauž sašutumu par video, kurā redzams, kā kāda dzīvnieku dresētāja no Krievijas nežēlīgi sit cirka uzvedumiem paredzētus pērtiķīšus. Latvijas Televīzijas raidījums “Kultūršoks” ziņoja – šī pati dresētāja Natālija Bereško ar savu programmu šobrīd uzstājas Rīgas cirkā. Cirka direktore Lolita Lipinska ir pārliecināta – dresētāja nežēlīgos paradumus ir mainījusi un dzīvnieki, kuri piedalās Rīgas cirka programmā „Gigantisko strūklaku šovs”, ir laimīgi. 

Lūk, pērtiķīšu dresūras metodes:

LETA/Kasjauns.lv/Foto: Edijs Pālens/LETA