Ušakovs partijas kongresā: "Pašreizējā valdība zog ar vērienu, pat pildspalvas jāpiestiprina pie galda"
Rīgas mērs pašreizējo valsts valdību raksturo ar vārdiem "absolūta varas degradācija".
Viedokļi
2015. gada 14. novembris, 12:34

Ušakovs partijas kongresā: "Pašreizējā valdība zog ar vērienu, pat pildspalvas jāpiestiprina pie galda"

Jauns.lv

(Papildināta ar kongresā nolemto pl. 14:28) Pašreizējā valdība zog ar vērienu, un Ministru kabinetā drīz būs jāsāk pat pildspalvas piestiprināt pie galda, sestdien "Saskaņas" kongresā sacīja partijas priekšsēdētājs un Rīgas mērs Nils Ušakovs.

"Pašreizējā valdība ir sākusi zagt ar tādu vērienu, ka jebkura kādreiz vadošā partija uz šī fona izskatās labāka," viņš teica. Par piemēriem Ušakovs minēja situāciju ar Latvijas aviokompāniju "airBaltic", metālapstrādes uzņēmumu "KVV Liepājas metalurgs", kā arī "Latvijas Dzelzceļu". "Ir tāda sajūta, ka drīz Ministru kabinetā vajadzēs piesiet pildspalvas pie galda," pauda partijas priekšsēdētājs.

Pēc Ušakova domām, esošajai valdībai nav vīzijas par to, kā Latvijai attīstīties. Ja sākumā mērķis bijis neizgāzties Latvijas prezidentūras Eiropas Savienības Padomē laikā, tad pašreizējais vienīgais plāns esot uzrīkot skaistu koncertu Latvijas simtgadei 2018.gadā.

"Tā ir absolūta varas degradācija," uzskata partijas vadītājs.

Partijas "Saskaņa" priekšsēdētāja amatā šodien pārvēlēts pats Ušakovs. "Jau tagad mums ir jāsāk gatavoties 2017.gada vēlēšanām. Mums ir vienlīdz svarīgi stiprināt savas pozīcijas pašvaldībās, kur esam pie varas, kā arī iegūt varu tajās pašvaldībās, kur esam opozīcijā," teica Ušakovs.

Priekšsēdētāja vietnieka pienākumus turpinās veikt Jānis Urbanovičs, šodien nolemts politiskā spēka kongresā.

Arī valde turpinās darbu gandrīz līdzšinējā sastāvā, nomainot tikai vienu valdes locekli - deputātes mandātu nolikušās Marjanas Ivanovas-Jevsejevas vietā valdē strādās parlamentāriete Zenta Tretjaka.

Partijas valdē darbosies arī Valērijs Agešins, Sergejs Dolgopolovs, Vitālijs Azarevičs, Ivans Ribakovs, Jurijs Hadarovičs, Igors Pimenovs, Boriss Cilevičs, Maksims Tolstojs, Aleksandrs Sakovskis, Mihails Kameneckis, Aivars Bergers, Andrejs Elksniņš, Elizabete Krivcova, Sergejs Mirskis, Sergejs Potapkins, Ivars Zariņš un Vitālijs Orlovs.

Politiskā spēka vadība ievēlēta gandrīz vienbalsīgi. Balsojumā par Ušakova pārvēlēšanu amatā atturējās un bija pret pāris cilvēki, arī pret Urbanoviča ievēlēšanu bija viens cilvēks, bet atturējās pats Urbanovičs. Balsojumā par pārējiem valdes locekļiem arī atturējās daži cilvēki.

"Saskaņa" šodien pulcējās kārtējā kongresā, uz kuru atnāca 657 delegāti.

BNS/LETA/Foto: Ieva Čīka/LETA