Sinoptiķi sola, ka nākamajā nedēļā ziemīgi laikapstākļi vēl nav gaidāmi
Nākamnedēļ Latvijā gaidāmi nokrišņi un brāzmains vējš, aukstums vēl ne.
Sabiedrība
2015. gada 14. novembris, 15:47

Sinoptiķi sola, ka nākamajā nedēļā ziemīgi laikapstākļi vēl nav gaidāmi

Jauns.lv

Nākamajā nedēļā laika apstākļi Latvijā būtiski nemainīsies - brāzmains vējš un nokrišņi tiek prognozēti gandrīz katru dienu

Eiropas ziemeļu daļā laika apstākļus joprojām noteiks aktīvi cikloni, kuru centri, visticamāk, virs Latvijas vairs neatradīsies, tomēr nokrišņi un brāzmains vējš būs bieži. Brīžos, kad vējš pierims un debesis skaidrosies, veidosies migla.

Šodien virs Latvijas vēl veidosies ciklons, atnesot lietu, bet piekrastes rajonos - brāzmainu vēju līdz 20 metriem sekundē.

Nākamnedēļ Latvijā netiek prognozētas būtiskas temperatūras izmaiņas un joprojām neiestāsies stabili ziemas apstākļi. Debesīm skaidrojoties, atsevišķās naktīs gaisa temperatūra var pazemināties zem 0 grādiem. Līdz ar temperatūras pazemināšanos jārēķinās, ka apledos arī ceļi - visaugstākā varbūtība tam ir valsts austrumu daļā naktīs uz pirmdienu un otrdienu. Pirmdiena un otrdiena arī būs vēsākas - maksimālā gaisa temperatūra būs ap plus 2, plus 6 grādiem, savukārt nedēļas otrajā pusē gaiss atkal iesils līdz plus 10 grādiem.

Nokrišņi lielākoties būs lietus veidā, tomēr svētdien, 15.novembrī, un nākamās nedēļas sākumā austrumu rajonos var uzsnigt arī sniegs, kas gan nebūs ilgstošs.

LETA/Foto: Edijs Pālens/LETA