Vējonis: "Mēs kontrolējam situāciju. Terorisma draudu līmenis Latvijā joprojām ir zems" VIDEO
"Kopā visiem spēkiem jācīnās pret ekstrēmismu. Terorisms ir ļoti nopietns izaicinājums," uzsvēra Vējonis.
Sabiedrība
2015. gada 14. novembris, 16:00

Vējonis: "Mēs kontrolējam situāciju. Terorisma draudu līmenis Latvijā joprojām ir zems" VIDEO

Jauns.lv

(Papildināta ziņa 16:15) Terorisma un draudu līmenis Latvijā nav mainījies un joprojām ir zems, šodien pēc Nacionālās drošības padomes sēdes sacīja Valsts prezidents Raimonds Vējonis.

Vējonis šodien žurnālistiem sacīja, ka Latvijas drošības dienesti patlaban strādā pastiprinātā režīmā. "Mēs kontrolējam situāciju," sacīja Vējonis.

Prezidents atgādināja, ka Latvijas drošības dienesti aktīvi sadarbojas arī ar citu valstu, tostarp Francijas drošības dienestiem.

Atskatoties uz Parīzē notikušo traģēdiju, Vējonis uzsvēra, ka kategoriski nosoda teroristisko uzbrukumu sēriju un tādas rīcības nav attaisnojamas.

"Kopā visiem spēkiem jācīnās pret ekstrēmismu. Terorisms ir ļoti nopietns izaicinājums," uzsvēra Vējonis.

Latvija neuzņems papildu bēgļus

Latvija pašlaik neredz iespējas uzņemties papildu saistības bēgļu uzņemšanā, pēc Nacionālās drošības padomes sēdes žurnālistiem sacīja Valsts prezidents Raimonds Vējonis.

Viņš akcentēja, ka tos bēgļus, ko Latvija ir apņēmusies uzņemt, mēs arī uzņemsim, taču pašlaik Latvija neredz iespēju uzņemties papildu saistības šajā jautājumā.

Prezidents skaidroja, ka pašlaik Eiropas valstīm jāstrādā, lai efektīvi uz izcelsmes valstīm varētu nosūtīt tos bēgļus, kuri nekvalificējas bēgļu statusam.

Šāds lēmums pieņemts pēc piektdienas vakarā Francijas galvaspilsētā Parīzē notikušajiem teroraktiem.

Kā ziņots, koordinētās apšaudēs un sprādzienos Parīzē piektdienas vakarā nogalināti vismaz 128 cilvēki, bet 180 guvuši ievainojumus, vēsta Francijas mediji. Uzbrukumi notikuši vairākās sabiedriskās Parīzes vietās.

Ārlietu ministrija (ĀM) naktī saņēmusi daudzus zvanus no iedzīvotājiem, kas uztraukušies par saviem tuviniekiem, tomēr ministrijai nav informācijas par bojāgājušajiem vai cietušajiem no Latvijas.

 LETA, BNS / Foto:  AFP/EPA/Edijs Pālens/LETA/Reuters