Iekšlietu ministrs uzsver, ka starp bēgļiem un terorismu nav jāliek vienādojuma zīme
Kozlovskis uzskata, ka pašlaik nav pamats bažām, ka bēgļu apjoms, ko Latvija ir apņēmusies uzņemt varētu radīt draudus.
Sabiedrība
2015. gada 14. novembris, 21:01

Iekšlietu ministrs uzsver, ka starp bēgļiem un terorismu nav jāliek vienādojuma zīme

Jauns.lv

Starp bēgļiem un terorismu nav jāliek vienādības zīme, sestdien pēc Nacionālās drošības padomes sēdes, atbildot uz žurnālistu jautājumiem saistībā ar notikušajiem teroraktiem Francijā, sacīja iekšlietu ministrs Rihards Kozlovskis ("Vienotība").

"Pašlaik es vēlētos nomierināt Latvijas iedzīvotājus, jo visi uzbrucēji gan janvāra teroraktos Parīzē, gan tagad nav nekādi bēgļi. Tie diemžēl ir Eiropas Savienības (ES) iedzīvotāji, kuri ir radikalizējušies konvertīti, kas ir pieņēmuši islāma ticību, ceļojuši uz Sīrijas teroristu apmācību nometnēm un tur attiecīgi izgājuši kaujas apmācību, bet savu radikalizāciju veikuši šeit Eiropā, nevis Tuvajos austrumos," sacīja ministrs.

Kozlovskis uzskata, ka pašlaik nav pamats bažām, ka bēgļu apjoms, ko Latvija ir apņēmusies uzņemt varētu radīt draudus.

Ministrs norādīja, ka bēgļu pārvietošanas mehānisms nesokas ātri, jo ir jāņem vērā virkne nianšu. "Līdz ar to es vēlētos nomierināt Latvijas iedzīvotājus, jo pašlaik līdz janvārim nekādas aktivitātes šajā jautājumā nenotiks," viņš teica.

"Tagad ir jātiek skaidrībā par Francijā notikušo un jāvērtē šī rūgtā pieredze," akcentēja Kozlovskis.

Jau vēstīts, ka Francijas galvaspilsētā Parīzē piektdienas vakarā un sestdienas naktī nogalināti vismaz 129 cilvēki, bet 352 cilvēki ir ievainoti,  un domājams, ka uzbrukumus sarīkojuši islāmisti, sestdien paziņoja Francijas amatpersonas. Visā Francijā izsludināts ārkārtas stāvoklis un slēgtas valsts robežas. Uzbrukumi notikuši sešās vietās Parīzē un tās tuvākajā pievārtē. Parīzes prokuratūra ir paziņojusi, ka uzbrukumos ir miruši astoņi ekstrēmisti, tostarp septiņi ir uzspridzinājušies paši.

Atbildību par uzbrukumiem uzņēmies teroristiskais grupējums "Islāma valsts".

Latvijas drošības iestādes, reaģējot uz teroraktu Francijā, strādā pastiprinātā režīmā, bet apdraudējuma līmenis valstī nav mainīts.

BNS / Foto: Edijs Pālens/LETA