Sprūds: "Karu ar teroristiem uzvarēt nebūs viegli"
Latvijas Ārpolitikas institūta direktors Andris Sprūds.
Viedokļi
2015. gada 14. novembris, 21:30

Sprūds: "Karu ar teroristiem uzvarēt nebūs viegli"

Jauns.lv

Karu ar terorismu uzvarēt nebūs viegli, sestdien intervijā Latvijas Televīzijas raidījumam "Panorāma" sacīja Latvijas Ārpolitikas institūta direktors Andris Sprūds.

play icon
Klausīties ziņas
info about playing item

Viņš pauda, ka šajā gadījumā runa ir par radikāli noskaņotiem cilvēkiem, kuru darbībām nav robežu.

Sprūds arī pauda bažas par to, ka saistībā ar Parīzē notikušajiem teroraktiem varētu tikt iedarbināts NATO 5.pants, norādot, ka šāda soļa speršana nozīmē arī konkrētas sekas.

"Iepriekšējo reizi, kad tika prasīts lūgt piemērot NATO 5.pantu, un to darīja ASV, šāds solis beidzās ar militārām operācijām Afganistānā un Irākā," sacīja Sprūds.

Vēstīts, ka Francijas galvaspilsētā Parīzē piektdienas vakarā un sestdienas naktī nogalināti vismaz 128 cilvēki un apmēram 300 ievainoti,  un domājams, ka uzbrukumus sarīkojuši islāmisti, sestdien paziņoja Francijas amatpersonas. Visā Francijā izsludināts ārkārtas stāvoklis un slēgtas valsts robežas. Uzbrukumi notikuši sešās vietās Parīzē un tās tuvākajā pievārtē. Parīzes prokuratūra ir paziņojusi, ka uzbrukumos ir miruši astoņi ekstrēmisti, tostarp septiņi ir uzspridzinājušies paši.

Atbildību par uzbrukumiem uzņēmies teroristiskais grupējums "Islāma valsts".

Latvijas drošības iestādes, reaģējot uz teroraktu Francijā, strādā pastiprinātā režīmā, bet apdraudējuma līmenis valstī nav mainīts.

BNS / Foto: Edijs Pālens/LETA