Tieslietu ministrs Rasnačs: "Nekavējoties jāatjauno robežkontrole visās ES valstīs"
Tieslietu ministrs Dzintars Rasnačs.
Politika
2015. gada 14. novembris, 22:20

Tieslietu ministrs Rasnačs: "Nekavējoties jāatjauno robežkontrole visās ES valstīs"

Jauns.lv

Šengenas līgums ir jāsaglabā, taču robežkontrole ir jāatjauno visās Eiropas Savienības (ES) valstīs, uzskata tieslietu ministrs Dzintars Rasnačs (VL-TN/LNNK).

Ministrs savā "Twitter" kontā raksta, ka nav šaubu par nepieciešamību saglabāt Šengenas līgumu, tomēr visās valstīs ir jāatjauno robežkontrole, turklāt tas ir jādara nekavējoties.

Kā ziņots, acīmredzot koordinētās apšaudēs un sprādzienos Parīzē piektdienas vakarā nogalināti vismaz 129 cilvēki, bet daudzi citi guvuši ievainojumus, vēsta Francijas mediji. Apšaudes notikušas vismaz septiņās dažādās Parīzes vietās.

Teroristiskais grupējums "Islāma valsts" tīmeklī publiskotā paziņojumā uzņēmies atbildību par terora aktiem.

Pašreizējā informācija liecina, ka starp cietušajiem vai bojā gājušajiem Parīzes teroraktos nav Latvijas valstspiederīgo, sacīja Ārlietu ministrija (ĀM) preses sekretārs vēstnieks Raimonds Jansons.

Pēc Latvijas ĀM rīcībā esošās informācijas Francijas galvaspilsētā Parīzē atrodas 28 Latvijas valstspiederīgie. Jansons piebilda, ka šis skaits ir nepilnīgs, jo ne visi cilvēki, kas dodas uz ārzemēm, reģistrējas konsulārajā reģistrā.

Latvijas ĀM patlaban turpina apzināt valstspiederīgo skaitu Parīzē, un atsaucoties uz ievietoto informāciju ministrijas un Latvijas vēstniecības Francijā mājaslapās, iedzīvotāji aktīvi sazinās, darot zināmu par savu atrašanos Parīzē un par to, ka atrodas drošībā.

LETA / Foto:  Evija Trifanova/LETA / AFP/LETA