Sabiedrība
2015. gada 15. novembris, 18:15

Arī svētdien starp Parīzē bojā gājušajiem nav identificēti Latvijas iedzīvotāji

Jauns.lv

Arī svētdien starp Parīzes teroraktos bojā gājušajiem nav identificēts neviens Latvijas valstspiederīgais, informēja Ārlietu ministrijā (ĀM).

Gan uz Francijas vēstniecību, gan ĀM konsulāro tālruni svētdien piezvanījuši vien daži cilvēki.

ĀM akcentē, ka Francijas Krīzes centrs ir apņēmies nekavējoties ziņot Latvijas vēstniecībai Francijā, ja tiks identificēts kaut viens teroraktos Parīzē cietušais vai bojāgājušais no Latvijas - pašreiz šādas informācijas nav.

Jau vēstīts, ka Parīzes prokurors Fransuā Molēns sestdien paziņoja, ka piektdien notikušajos teroraktos Francijas galvaspilsētā oficiālais bojāgājušo skaits ir 129 cilvēki, bet 352 cilvēki ir ievainoti. Viņš sacīja, ka 99 ievainoto veselības stāvoklis ir kritisks. Iepriekš tika vēstīts par 127-128, bet daži avoti vēstīja par 153 bojāgājušajiem.

Atbildību par uzbrukumiem, kas notika sešās vietās Parīzē, atbildību uzņēmās džihādistu grupējums "Islāma valsts". Uzbrukumos gāja bojā septiņi teroristi, no kuriem seši uzspridzinājās paši. Molēns sacīja, ka uzbrukumā koncertzālē "Batacalan", saņemot apmēram simt cilvēkus par ķīlniekiem, uzbrucēji minēja Sīriju un Irāku. Koncertzālē teroraktā upuru skaits sasniedzis 89 cilvēkus, teica prokurors. Viņš norādīja, ka sākotnējā informācija liecina, ka trīs teroristu komandas koordinēja uzbrukumus Francijas galvaspilsētā.

Saskaņa ar ĀM rīcībā esošo informāciju, teroraktos Latvijas valstspiederīgie nav cietuši.

Kā ziņots, teroraktos Francijas galvaspilsētā Parīzē piektdienas vakarā un sestdienas naktī nogalināti vairāk nekā 100 cilvēku un apmēram 200 ievainoti. Atbildību par teroraktiem uzņēmusies organizācija "Islāma valsts".

BNS