Runā Rīga
2015. gada 16. novembris, 20:44

Aicina Rātsnamā apmeklēt izstādi "Mana apkaime. Manas apkaimes stāsts"

Jauns.lv

Līdz 18.decembrim ikviens iedzīvotājs aicināts Rātsnama 5.stāva vestibilā apmeklēt izstādi „Mana apkaime. Manas apkaimes stāsts”, kurā var iepazīties ar 104 zīmējumiem, iesniegtajām esejām un bērnu priekšlikumiem Rīgas apkaimju attīstībai, kā arī nobalsot par labāko zīmējumu, eseju un priekšlikumu apkaimju attīstībai. Izstādi var apmeklēt darba laikā – no plkst.8.15 līdz plkst.17.

Rīgas domes Pilsētas attīstības departamenta rīkotais 5.-9.klašu skolēnu zīmējumu un eseju konkurss „Mana apkaime. Manas apkaimes stāsts” norisinājās no 8.septembra līdz 6.oktobrim un tā laikā  skolēni tika aicināti zīmēt vai esejas veidā pastāstīt par savu apkaimi – kādu viņi to redz šodien vai arī, kādu vēlētos redzēt nākotnē.

Konkursam tika iesūtīti 205 zīmējumi un 81 eseja par 42 Rīgas apkaimēm no 33 Rīgas izglītības iestādēm. Visvairāk darbu tika saņemti par Centra, Āgenskalna, Pļavnieku, Vecpilsētas un Imantas apkaimēm.

Rīgas domes Pilsētas attīstības departamenta direktors Dzintars Balodis ir gandarīts par lielo atsaucību un konkursā iesniegtajiem darbiem: „Vēlos pateikties visiem bērniem un viņu pedagogiem par dalību konkursā.  Katrs iesniegtais darbs ir neatkārtojams, turklāt skaidri apliecina, ka arī bērniem un jauniešiem ir savs skaidrs priekšstats par to, kādai nākotnē jābūt Rīgai.”

Konkursa rezultātā no labākajiem darbiem tiks izveidots  Pilsētas attīstības departamenta 2016.gada sienas pārliekamais kalendārs ar 13 zīmējumiem un 12 esejām katram gada mēnesim, bet decembrī svinīgā ceremonijā Rātsnamā notiks labāko darbu autoru un viņu pedagogu apbalvošana.

Konkurss tika rīkots kā viens no sabiedrības līdzdalības pasākumiem jaunā Rīgas teritorijas plānojuma izstrādes gaitā , lai veicinātu bērnu piederību savai apkaimei, iesaistītu pilsētas plānošanas procesos, kā arī popularizētu jauno teritorijas plānojumu bērnu un viņu vecāku vidū. Konkursa mērķis - veicināt bērnos radošo pašizpausmi un prasmi darbos atklāt savas sajūtas pret apkārtējo dzīves telpu, veicinot interesi par Rīgas plānošanas procesiem.

Rīgas dome 2012.gadā sāka jaunā Rīgas teritorijas plānojuma 2018.-2030. gadam izstrādi, kura mērķis ir radīt elastīgu teritorijas plānošanas dokumentu, kas sniedz nosacījumus pilsētas attīstībai, kas balstīti uz vēstures, kultūras, ainavu un sociāli ekonomisko aspektu izvērtējumu un dažādu sabiedrības grupu interešu saskaņošanu. Rīgas apkaimju iedzīvotāju, nevalstisko organizāciju iesaistīšanās pilsētvides attīstības procesos nodrošinās iespējas uzlabot dzīves kvalitāti visai galvaspilsētai kopumā.

Konkursa žūriju pārstāvēja Rīgas domes Pilsētas attīstības departamenta direktors, žūrijas komisijas priekšsēdētājs Dzintars Balodis, Pilsētvides attīstības pārvaldes vadītāja Ilze Purmale, Pilsētvides attīstības pārvaldes Pilsētvides plānošanas nodaļas galvenā teritorijas plānotāja, Māra Liepa – Zemeša, Sabiedrības iesaistes nodaļa vadītāja Solvita Kalvīte; Rīgas pilsētas arhitekta biroja direktors Gvido Princis, Latvijas Mākslas akadēmijas Vizuālās mākslas nodaļas Zīmēšanas katedras docente Dina Ābele; www.manariga.com idejas autore Diāna Zamurajeva; „Kašera sapņu fabrika” mākslinieciskais vadītājs Kaspars Blūms-Blūmanis (Kašers) un Vides aizsardzības kluba prezidents, dzejnieks Arvīds Ulme.

Sadarbībā ar Rīgas pašvaldību

Regīna Zommere