Politika
2015. gada 16. novembris, 22:41

Rinkēvičs atklāj, kas nepieciešams, lai sekmīgi cīnītos ar "Islāma valsti"

Jauns.lv

Bez politiskas vienošanās starp Sīrijas prezidentu Bašaru al Asadu un opozīciju cīņa pret "Islāma valsti" Sīrijā un Irākā būs ļoti apgrūtināta, tā pēc Eiropas Savienības (ES) Ārlietu padomes sanāksmes Briselē pauda ārlietu ministrs Edgars Rinkēvičs (V).

Ministrs pēc sanāksmes skaidroja, ka tajā tika pārrunāti Francijas galvaspilsētā Parīzē notikušie terora akti. "Mēs uzklausījām informāciju no Francijas Eiropas lietu ministra un Beļģijas ārlietu ministra par notikumiem, kuri risinājās piektdien, kā arī par sekojošajām drošības spēku operācijām, cenšoties notvert teroristus, un rīcību, kādu veic Francijas un Beļģijas varas iestādes," sacīja ministrs.

Viņš arī norādīja, ka lielākā daļa sarunu bija veltītas tēmai, kādā veidā efektīvi cīnīties ar "Daesh" jeb tā dēvēto teroristisko organizāciju "Islāma valsts". Ministrs skaidroja, ka gaidāmajā ES iekšlietu ministru ārkārtas sanāksmē tiks runāts par pasākumiem, kas veicami ES tiesībsargājošajām iestādēm, drošības iestādēm, kā arī tiks diskutēts par robežkontroli un citiem aktuālajiem jautājumiem.

Rinkēvičs uzsvēra, ka šodienas sanāksmē diskutēts par veidiem, ko ES diplomātija var darīt, lai pēc iespējas ātrāk palīdzētu rast politisko noregulējumu Sīrijā.

Ministrs arī norādīja, ka pašlaik ir pilnīgi skaidrs, ka, kamēr nebūs panākta politiska vienošanās starp Sīrijas prezidentu Asadu un opozīciju, cīņa pret "Islāma valsti" Sīrijā un Irākā būs ļoti apgrūtināta.

Tāpat Briselē notikušajā sanāksmē pārrunāts aizvadītais samits Valletā, kurš norisinājās kopā ar Āfrikas valstīm, konstruktīvās diskusijās pārrunājot bēgļu atpakaļuzņemšanu Āfrikas reģionā, darbvietu radīšanu Āfrikas kontinentā, kā arī ciešāku sadarbību ar Āfrikas valstu imigrācijas dienestiem un to kapacitātes veicināšanu.

LETA/Foto: Ieva Čīka/LETA