Rinkēvičs: Latvija ir gatava kopā ar Franciju cīnīties par mūsu vērtībām
Aizsardzības ministrs Raimonds Bergmanis (no labās), ārlietu ministrs Edgars Rinkēvičs un Francijas vēstnieks Latvijā Stefans Viskonti pie Francijas vēstniecības Latvijā, kur cilvēki noliek ziedus, izsakot līdzjūtību par traģiskajiem notikumiem Parīzē.
Politika
2015. gada 17. novembris, 19:42

Rinkēvičs: Latvija ir gatava kopā ar Franciju cīnīties par mūsu vērtībām

Jauns.lv

Latvija ir gatava ne tikai politiski un morāli atbalstīt Francijas tautu, bet arī kopā cīnīties par mūsu vērtībām, paudis ārlietu ministrs Edgars Rinkēvičs, kurš otrdien rīkoja pieņemšanu par godu Latvijas Republikas proklamēšanas 97.gadadienai 17.novembrī.

Ministrs, uzrunājot klātesošos, uzsvēra: ,"Mūsu valsts 97. gadadienas priekšvakarā sveicu Jūs Latvijas valsts dzimšanas dienā! Mēs esam pulcējušies dienā, kad Eiropa un visa pasaule piemin Parīzes teroraaktos bojā gājušos upurus. Pirms gandrīz simts gadiem franču un britu sabiedrotie palīdzēja  nosargāt tikko proklamēto Latvijas valsts neatkarību un drošību. Jau desmit gadus mēs esam sabiedrotie Eiropas Savienībā un NATO, tādēļ Latvija ir gatava ne tikai politiski un morāli atbalstīt Francijas tautu, bet arī kopā cīnīties par mūsu vērtībām," teica Rinkēvičs.

Latvijas ārlietu ministrs arī pauda, ka aizvadītais gads ir bijis notikumiem bagāts, ļoti sarežģīts, esam aizvadījuši veiksmīgi Latvijas pirmo prezidentūru ES Padomē.  "Arī turpmāk ar Latvijas draugiem un sabiedrotajiem strādāsim pie Latvijas ārējās drošības stiprināšanas un mūsu valsts ekonomikas attīstības. Vēlos pateikt lielu paldies mūsu un ārvalstu diplomātiem," sacīja Rinkēvičs.

Noslēgumā ministrs uzsauca tostu par mūsu valsts 97.dzimšanas dienu: "Ir tikai trīs gadi līdz valsts simtgadei, un mēs varam būt lepni par to, ko mēs līdz šim esam sasnieguši, un mēs pilnīgi noteikti skatāmies nākotnē ar pārliecību. Par Latviju!". Uz pieņemšanu bija aicināti Ministru kabineta locekļi, Saeimas Ārlietu un Eiropas lietu komisiju pārstāvji, bijušie prezidenti, ārlietu ministri, ārvalstu diplomātiskais korpuss, pilsētu mēri, augstskolu rektori, mediju vadītāji, goda konsuli un citi sadarbības partneri.

Vēstīts, ka piektdienas vakara uzbrukumos Parīzē bojāgājušo skaits sasniedzis 129, bet vairāk nekā 350 ir ievainoti. Atbildību par uzbrukumiem uzņēmās džihādistu grupējums "Islāma valsts".

BNS/ Foto: Edijs Pālens/ LETA