"Man gar kājām lidoja lodes" - Jelgavas skolotāja par pārdzīvoto Parīzē. VIDEO
Abas skolotājas ar skolniecēm Latvijā atgriezušās svētdien, taču joprojām nav atguvušās no notikušā. Uz 18. novembra salūtu viņas noteikti nedosies - gan uguņošanas troksnis, gan glābšanas dienestu sirēnas joprojām atgādina pārdzīvotās šausmas.
Sabiedrība
2015. gada 17. novembris, 21:30

"Man gar kājām lidoja lodes" - Jelgavas skolotāja par pārdzīvoto Parīzē. VIDEO

Jauns.lv

Kāda skolotāja no Jelgavas pagājušās nedēļas nogalē par mata tiesu izglābusies no teroristu rīkotās apšaudes Parīzē.

Latvijas Televīzijas raidījums "Panorāma" vēstīja, ka Jelgavas Amatu vidusskolas pasniedzēja Gaļina Zvaigznone 13.novembrī bijusi Parīzē un izgājusi pastaigā ar franču kolēģi. Abi bijuši burtiski dažu soļu attālumā no kafejnīcas, kad to piepeši apšaudījuši teroristi.

Skolotāja domājusi, ka ir sācies salūts, tomēr ātri vien tapis skaidrs, ka notiek šaušana. Franču kolēģis ierāvis viņu vārtrūmes nišā. "Man garām kājām lidoja lodes," viņa atceras pārdzīvoto. Pēc tam, kad šāvieni pierimuši, Gaļina kopā ar kolēģi ieskrējusi tuvējā veikalā, un tā saimnieks izlaidis pa sētas durvīm. Pēc tam pedagoģe devusies uz hosteli, kurā bija apmetusies ar kolēģi Lāsmu Svikuli. Tur arī noskaidrojies, kas noticis.

Abas skolotājas ar skolniecēm Latvijā atgriezušās svētdien, taču joprojām nav atguvušās no notikušā. Notikuma aculieciniecēm vēl ir gaidāma saruna ar psihologu, kuru nodrošinās skola.

Jau vēstīts, ka teroraktos Parīzē naktī uz sestdienu tika nogalināti 132 cilvēki un vairāk nekā 300 ievainoti. Atbildību par teroraktiem uzņēmies teroristiskais grupējums "Islāma valsts".

Uzbrukumi notika sešās vietās Parīzē, un tos īstenoja septiņi teroristi, no kuriem seši uzspridzinājās, bet vienu nošāva policija.

Teroristi darbojās trīs komandās un bija bruņojušies ar Kalašņikova automātiem un pašnāvnieku vestēm.


LETA/ Video: LTV / Foto: AFP/LETA, ekrānuzņēmums no video