Sabiedrība
2015. gada 17. novembris, 22:42

Nav nepieciešamības paaugstināt terorisma draudu līmeni, uzskata Drošības policija

Jauns.lv

Drošības policijas (DP) rīcībā nav informācijas, kas liecinātu par nepieciešamību paaugstināt terorisma draudu līmeni, vai veikt pastiprinātus drošības pasākumus kādos objektos Latvijā, pavēstīja DP pārstāve Līga Pētersone.

Viņa norādīja, ka tradicionāli tiek veikta kritiskās infrastruktūras un cilvēku masveida pulcēšanās objektu amatpersonu konsultēšana par nepieciešamajām darbībām.

Vienlaikus viņa atzina, ka pēc pagājušajā nedēļā Parīzē notikušajiem teroraktiem, DP strādā pastiprinātā režīmā - tas ir saistīts gan ar to, ka dienestam ir jābūt gataviem izvērtēt šādu notikumu ietekmi uz terorisma draudu līmeni savā valstī, gan ar to, ka jābūt gatavībai nepieciešamības gadījumā sniegt atbalstu partneru dienestiem.

Jau ziņots, ka piektdien notikušajos teroraktos Francijas galvaspilsētā oficiālais bojāgājušo skaits ir 132 cilvēki, bet vairāk nekā 300 cilvēki ir ievainoti.

Atbildību par uzbrukumiem, kas notika sešās vietās Parīzē, atbildību uzņēmās džihādistu grupējums "Islāma valsts". Uzbrukumos gāja bojā septiņi teroristi, no kuriem seši uzspridzinājās paši.

BNS