Sabiedrība
2015. gada 18. novembris, 18:40

Prezidents: "Nedrīkstam norobežoties un domāt tikai katrs par savu māju"

Jauns.lv

Būtiski ir atcerēties, ka nedrīkstam norobežoties un domāt tikai katrs par savu māju, Latvijas Republikas proklamēšanas 97.gadadienai veltītajā svētku koncertā sacīja Valsts prezidents Raimonds Vējonis, informē prezidenta kancelejā.

"Šī diena ir mūsu iespēja pārdomāt tās vērtības, kas ir valstiskuma pamatos – ticība Latvijai, Latvijas tautas kopīgai nākotnei brīvā valstī, dzimtenes mīlestība, nacionālā pašapziņa, kultūras bagātības un darba tikums," teica prezidents.

Vējonis uzsvēra, ka jaunieši, kuri piedalījās konkursā "Mana kā Valsts prezidenta uzruna Latvijas dzimšanas dienā", arī šogad izteica savas idejas, ko viņi vēlētos uzsvērt savā 18.novembra runā – laikā, kad visa Rietumu pasaule piedzīvo lielus vērtību un dzīves izaicinājumus. "Viņi aicina novērtēt savu valsti, valodu, tradīcijas un to, ka patiesībā esam stiprāki, nekā paši apzināmies. Bērni un jaunieši savos spriedumos ir daudz patiesāki un atklātāki, tāpēc esmu pārliecināts, ka mums jāvar ne tikai šīs domas uzklausīt, bet arī tajās ieklausīties – un rīkoties. Arī šovakar labākie jaunieši mūs uzrunās," norādīja Vējonis.

Valsts prezidents uzsvēra, ka mēs katrs savā dzīvē varam sasniegt daudz, ja patiesi to vēlamies un darbojamies apņēmīgi. "Un tam arī jākalpo par izaugsmes pamatu – katram sākt ar sevi un savas tuvākās apkārtnes sakārtošanu. Tomēr ārkārtīgi būtiski ir atcerēties, ka nedrīkstam norobežoties un domāt tikai katrs par savu māju," sacīja Valsts prezidents.

"Kopīgā darbā mēs varam gūt panākumus, kas vairo labklājību, dod vajadzīgo spēka apziņu un nacionālo pašlepnumu. Izvirzot šādus mērķus, mēs nevaram atļauties ieslīgt maznozīmīgos strīdos un savstarpēju rēķinu kārtošanā vai vienaldzīgi stāvēt malā, kad varam palīdzēt Latvijai ar savām zināšanām, darbu un pieredzi," uzsvēra Vējonis.

Prezidents norādīja, ka 25 gados kopš valsts neatkarības atjaunošanas Latvijā ir daudz nozīmīgu sasniegumu – starptautiskajā arēnā, savas valsts pārvaldībā, zinātnē, kultūrā un sportā. Tomēr ir vēl daudz nepaveiktu darbu, tāpēc ikvienā jomā – vai tā būtu valsts budžeta veidošana, atbalsts izglītības nozarei, veselības aizsardzībai, uzņēmējiem, zinātnei un kultūrai – ir jāpieņem pārdomāti un atbildīgi lēmumi, pauda Vējonis.

"Šodien Valsts augstāko apbalvojumu pasniegšanas ceremonijā es sacīju pateicības vārdus cilvēkiem, kuri ļauj mums visiem lepoties ar viņu devumu valsts izaugsmē. Ar aplausiem sveiksim valsts augstāko apbalvojumu saņēmējus, kas ir šodien kopā ar mums! Gan svētkos, gan ikdienā visi apzināsimies, ka ikviens ar savu darbu, enerģiju, apņēmību un mērķtiecību veidojam Latvijas valsti. Un kopā mēs patiešām varam paveikt daudz. Ar pārliecību varam teikt, ka Latvija ir brīva un attīstīta zeme un savās mājās varam justies droši un būt lepni par to," akcentēja prezidents.

Jau vēstīts, ka trešdien visā Latvijā ar dažādiem pasākumiem tiek atzīmēta Latvijas Republikas proklamēšanas 97.gadadiena.

BNS