Irānas pilsone ar svešu pasi centusies prāmī izceļot no Rīgas uz Zviedriju
Rīgā, prāmja "Isabelle" pasu kontroles laikā aizturēta Irānas pilsone, kura plānoja izceļot uz Zviedriju, lai tālāk dotos uz Vāciju.
112
2015. gada 19. novembris, 09:57

Irānas pilsone ar svešu pasi centusies prāmī izceļot no Rīgas uz Zviedriju

Jauns.lv

Rīgas Tirdzniecības ostas robežkontroles punktā robežsargi vakar aizturējuši Irānas pilsoni ar viltotu Bulgārijas pasi, informēja Valsts robežsardze.

play icon
Klausīties ziņas
info about playing item

Robežsargi, veicot ar prāmi "Isabelle" uz Stokholmu izceļojošo personu kontroli, uz aizdomu pamata par sveša ceļošanas dokumenta - Bulgārijas pases - izmantošanu aizturēja kādu sievieti.

Noskaidrots, ka aizturētā ir Irānas pilsone, kura plānoja izceļot uz Zviedriju, lai tālāk dotos uz Vāciju. Minēto sievieti pavadīja Irākas pilsonis, kuram ir derīga uzturēšanās atļauja Latvijā.

Par notikušo sākts kriminālprocess.

Savukārt Zemgales dienesta robežsargi uz autoceļa Elejā aizturēja no Lietuvas iebraucošu vieglo automašīnu BMW, kuru vadīja Igaunijas pilsonis. Automašīnai Krievijas valsts numurs neatbilda noteiktam paraugam, tā nav reģistrēta noteiktā kārtībā, un autovadītājs nevarēja uzrādīt transportlīdzekļa reģistrācijas apliecību un īpašuma tiesības. Tāpat šoferis izmantoja vadīšanas tiesības, kas bija pieteiktas kā nozaudētas.

Persona nodota Valsts policijai.

LETA/Foto: Lita Krone/LETA