Rīgā notiks pašdarināto tērpu skate "Radošais nemiers"
Rīgas Centrālās bibliotēkas telpas ir bijušās šūšanas un trikotāžas izstrādājumu ražošanas apvienības „Rīgas modes” ēkā.
Runā Rīga
2015. gada 19. novembris, 13:36

Rīgā notiks pašdarināto tērpu skate "Radošais nemiers"

Jauns.lv

2015. gada 20. novembrī plkst. 17.00 un 21. novembrī plkst. 12.00 visi interesenti aicināti uz Rīgas Centrālās bibliotēkas Mākslas un mūzikas nodaļu Brīvības ielā 49/53, 2. stāvā, kur notiks dažādās rokdarbu tehnikās pašdarināto tērpu skate „Radošais nemiers”.

play icon
Klausīties ziņas
info about playing item

Skatē būs iespēja redzēt dažādās tehnikās veidotus tradicionālus, mūsdienīgus un pat avangarda tērpus bērniem un pieaugušajiem. Skatē piedalīsies autori ar tērpu kolekcijām un atsevišķiem tērpiem, kas sakārtoti pēc gadalaiku principa.

Skatē piedalīsies Tautas lietišķās mākslas studijas „Dzilna” (Limbaži), „Bārbele” (Rīga), „Austra” (Rīga), „Vīkale” (Ventspils), „Durbe” (Tukums), „Kursa” (Liepāja), „Riekums” (Valmiera), Skrīveru tekstilstudija „Putnu kalns”, Alīdes Lindes studija, Tautas tērpu centrs „Senā klēts” un “Jaunais salons A”, Baibas Balodes tautas lietišķās mākslas studija „Atkalnis” biedrība, Pamatskola „Rīdze”, kā arī individuālie meistari Ārija Cekule, Silvija Bērziņa un Irina Babāne.

Skates norises vieta nav izvēlēta nejauši. Rīgas Centrālās bibliotēkas telpas ir bijušās šūšanas un trikotāžas izstrādājumu ražošanas apvienības „Rīgas modes” ēkā. Uzņēmums dibināts 1979. gadā, apvienojot uzņēmumus „Siluets” un „Līga”. „Rīgas modēs” ietilpa arī vismodernākais izstrādājumu ateljē „Daile”. Uzņēmumā tika izgatavoti gan standartizētie šūšanas un trikotāžas izstrādājumi, gan tērpi pēc individuālā pasūtījuma. Skates norises vieta ir interesanta arī no kultūrvēsturiskā viedokļa, jo telpās ir saglabāts savdabīgs, ēkas celšanas gados tapis griestu noformējums un apgaismes ķermeņi. Skate „Radošais nemiers” RCB tiek rīkota jau otro gadu. Aizvadītajā gadā skate piesaistīja ļoti daudz pašdarināto tērpu entuziastu.

Ieeja ar ielūgumiem! Ielūgumus iespējams saņemt Rīgas Centrālās bibliotēkas Mākslas un mūzikas nodaļā Brīvības ielā 49/53, 2. stāvā līdz 2015. gada 19. novembrim.

Pašdarināto tērpu skati „Radošais nemiers” rīko Latviešu tautas mākslas savienība sadarbībā ar Latvijas Nacionālo kultūras centru. Skati atbalsta Valsts Kultūrkapitāla fonds un Rīgas Dome.

Paldies modeļu aģentūrai „Vacatio”, kā arī mācību centram „Elisanda” par friziera un vizāžista darbu!

Sadarbībā ar Rīgas pašvaldību

Regīna Zommere / Publicitātes foto