Moriseja pirmais romāns pretendē uz balvu par sliktāko seksa ainu
Morisejs iebildis pret viņa romānam veltīto kritiku, dēvējot to par "uzbrukumu" viņam kā cilvēkam.
Kultūra
2015. gada 19. novembris, 15:34

Moriseja pirmais romāns pretendē uz balvu par sliktāko seksa ainu

Jauns.lv

Britu mūziķa Moriseja debijas romāns "List of the Lost" nominēts žurnāla "Literary Review" balvai par sliktāko seksa ainu literatūrā.

play icon
Klausīties ziņas
info about playing item

Šogad iznākušo grāmatu kritiķi uzņēmusi negatīvi, īpašu nopēlumu veltot romānā iekļautajām seksa ainām.

"Ilaizas krūtis kā mucas vēlās pāri Ezras kaucošajai mutei," raksta Morisejs. "Viņa piebriedušais sveiciens sāpīgā neprātā pastiprināja viņa uzbudinājumu, sitoties un dauzoties katrā Ilaizas muskulī, izņemot citkārt centrālo zonu."

Pēc grāmatas iznākšanas "Literary Review" sacīja, ka Moriseja romāns esot ikgadējās slikto seksa ainu balvas "nepārprotams favorīts".

"Moriseja seksa aina ir autora pirmās grāmatas pārsteigums," norāda žurnāla veidotāji. "Tā ir grūti saprotama, nevajadzīgi sarežģīta un absolūti neseksīga. Romāns "List of the Lost" būtu labāks, ja tajā būtu mazāk seksa."

Morisejs iebildis pret viņa romānam veltīto kritiku, dēvējot to par "uzbrukumu" viņam kā cilvēkam.

"Es pilnībā atbalstu vārda brīvību, un kritiķi var teikt, ko grib," viņš skaidroja oktobrī publicētā intervijā. "Taču bieži vien kritika ir uzbrukums man kā cilvēciskai būtnei un tai nav nekādas saistības ar romānu."

"Literary Review" sliktākās seksa ainas balvas ieguvējs tiks paziņots 1.decembrī Londonā.

Balvas nomināciju īsajā sarakstā iekļauts amerikāņu rakstnieka Ričarda Bauša romāns "Before, During, After", amerikāņu literāta Džošua Koena darbs "Book of Numbers" un norvēģu rakstnieka Tomasa Espedāla grāmata "Against Nature".

LETA / Foto: AFP/LETA