Runā Rīga
2015. gada 19. novembris, 16:40

Notiks Kaspara Pūces grāmatas "Ko lai dara, tādi laiki" atvēršana

Jauns.lv

26. novembrī plkst. 16.00 Rīgas Centrālajā bibliotēkā (Brīvības ielā 49/53, 2. stāvā) sadarbībā ar apgādu „Vesta-LK” notiks Kaspara Pūces grāmatas „Ko lai dara, tādi laiki” atvēršanas pasākums. Piedalīsies autors Kaspars Pūce, mākslinieks Jānis Anmanis, muzicēs Valters Pūce.

Lasītāju atzinību Kaspars Pūce iemantojis ar bērnības atmiņu grāmatu „Pūcesbērna patiesie piedzīvojumi Padomijā” (Laika grāmata, 2013). Tagad aktieris un daudzu paaudžu iecienītais Ziemassvētku vecītis lasītāju priekam sagatavojis savu otro grāmatu „Ko lai dara, tādi laiki”.

Šajā grāmatā atradīsiet gan ļoti jautrus, gan vienkārši amizantus piedzīvojumus no aktiera gaitām Dailes un Leļļu teātrī, tāpat arī Rīgas Kinostudijā. Savās aktiera gaitās būdams lielisks raksturotājs, autors ir arī acīgs situāciju un darbabiedru vērotājs. Tāpēc Kaspara Pūces atmiņā iegūlis daudz nostāstu par paša (un arī citu) piedzīvoto. Kad iznāk satikties, tā vien šķiet, - Kasparam ir pilnas kabatas anekdotiskiem nostāstiem, turklāt viņš tos ceļ priekšā krāsaini un garšīgi. Arī grāmatas lappusēs šīs epizodes raisa smaidu un labsajūtu, tās atgādina par latviešu teātra leģendārajām personībām - Ēvaldu Valteru, Pēteri Pētersonu, Valentīnu Skulmi un daudziem citiem, par laikiem, kas nu jau pieder pagātnei.

Kaspara Pūces sulīgo stāstījumu papildina mākslinieka Jāņa Anmaņa melnbaltie zīmējumi.

Regīna Zommere / Publicitātes foto