Radiniece pastāsta, kāda ir pamestās meitenītes Vikas māte. VIDEO
Divgadīgās Vikas, kuru vecāki uz vairākām dienām pameta pie auklītes, mātei ir 18 gadi un tagad bāriņtiesai jālemj, vai bērna audzināšanu drīkst atkal uzticēt mātei.
Sabiedrība
2015. gada 20. novembris, 12:31

Radiniece pastāsta, kāda ir pamestās meitenītes Vikas māte. VIDEO

Jauns.lv

Pie auklītes aizmirstās divgadīgās meitenītes Vikas māte pati ir bērns – 18 gadus veca meitene - un par savu bērnu nav rūpējusies. Kad policija publicēja pamestās meitenes fotogrāfijas ar lūgumu viņu atpazīt un atsaukties radiniekus, pieteicās gan meitenītes vecāki, gan vecmāmiņas.

Kasjauns.lv jau rakstīja, ka 17. novembrī policija izplatīja informāciju, ka meklē aptuveni divus gadus vecās meitenes vecākus. Meitenes vecāki vairākas dienas bērnu bija atstājuši pie auklītes un solītajā laikā bērnam pakaļ neatnāca. Aukle vērsās policijā, jo vecāku vārdus un dzīvesvietu nezināja.

Tagad divgadīgā Vika atrodas bērnu namā „Pļavnieki”, bet ceturtdien Rīgas bāriņtiesa pieņēma vienpersonisku lēmumu pārtraukt vecākiem aizgādības tiesības. Par bērna turpmāko aprūpi divu nedēļu laikā jāizlemj bāriņtiesai, kurā deklarēts kāds no vecākiem, iespējams, māte.

LTV7 raidījums „Segodņa večerom” vēsta, ka pēc meitenītes fotogrāfijas publicēšanas, policijai par mazo Viktoriju ziņoja gan abas viņas vecmāmiņas, gan vectēvs, kurš dzīvo ārzemēs, kā arī pieteicās abi vecāki.

Bērnu nama „Pļavnieki” direktore Vēsma Priedīte teic, ka bērns ir ļoti attapīgs un gudrs. Tikai ar mammu viņai nav paveicies.

Bērnu māmiņa pie auklītes, kura atrada caur interneta sludinājumiem, vispirms uz divām dienām, bet vēlāk vēl uz divām, atstāja māmiņa. Pēc tam, kad bija pagājis noliktais laiks, bērna māte uz auklītes telefona zvaniem vairs vispār neatbildēja. Tā kā auklīte nezināja ne meitenītes dzīvesvietu, ne vecāku vārdus, viņa vērsās policijā.

Tagad bērna liktenis būs jāizlemj Siguldas un Cesvaines bāriņtiesām, kuru teritorijā deklarēti meitenītes vecāki. Bāriņtiesas vecāku vārdus neatklāj. Rīgas bāriņtiesas priekšsēdētājs Aivars Krasnogolovs teic, ka Vikas liktenis nu būs atkarīgs no vecākiem un viņas pašas: „Ko viņa atpazīs, kuru nē. Un, protams, arī no situācijas ģimenē. Ja viss būs kārtībā, tad bāriņtiesa lems, vai bērns var atgriezties pie vecākiem”.

LTV7 uzzināja, ka Viktorijas mātei Jūlijai ir tikai 18 gadu, viņa bērnu pasaulē laidusi, vēl pati būdama nepilngadīga. Jūlijas māsīca LTV par novārtā atstāto bērnu paziņoja: „Vikas māmiņa vēl pati ir bērns, bezatbildīga un nav gatava uzņemties rūpes par bērnu. Meitenīte viņai nav vajadzīga, ko pierādījusi ar savu attieksmi. Bet Vika nepaliks pamesta. Viņai ir vecmāmiņa, kura bērnu ļoti mīl”. Vecmāmiņa arī ir vienīgais cilvēks, kura izteikusi vēlmi ar mazo Viku pēc visa notikušā atkal tikties.

„Meitenītes mamma dzīvoja pie sava puiša vecākiem Ķengaragā. Meitenīti neuzraudzīja. Baroja slikti. Meitenīte gulēja vienā gultā ar mammu un viņas jauno pielūdzēju,” pastāstīja Jūlijas māsīca.

Divgadīgās Vikas liktenis (krievu val., LTV7) Palīdziet atrast Vikas ģimeni! (LTV “Panorāma”)

Kasjauns.lv/Foto: ekrānuzņēmums no video, Valsts policija