Vēstnieks: "Tas, ka bēgļi nedodas uz Persijas līča valstīm, rada paradoksālu situāciju"
Latvijas vēstnieks Turcijā Atis Sjanīts.
Viedokļi
2015. gada 22. novembris, 18:40

Vēstnieks: "Tas, ka bēgļi nedodas uz Persijas līča valstīm, rada paradoksālu situāciju"

Jauns.lv

Tas, ka Sīrijas bēgļi nedodas uz bagātajām Persijas līča valstīm, kā, piemēram, Saūda Arābiju un Apvienotajiem Arābu Emirātiem (AAE), bet gan uz Eiropu, rada paradoksālu situāciju un liek uzdod daudz jautājumus, sacīja Latvijas vēstnieks Turcijā Atis Sjanīts.

play icon
Klausīties ziņas
info about playing item

"Turcijas valdība bieži izmanto tēzi, ka Eiropā valda islamafobija. Iznāk paradoksāla situācija - Sīrijas bēgļi no Turcijas bēg uz Eiropu, kur valda islamafobija, bet tajā pašā laikā nedodas uz līča valstīm, kur dzīvo viņu ticības brāļi, kuras ir ļoti bagātas un kurām ir vajadzīgs darba spēks. Jautājums ir ļoti interesants un atklāts. Mēs varam izteikt tikai minējumus, kādēļ tas tā notiek," sacīja vēstnieks.

Savukārt, runājot par Latvijas un Turcijas divpusējām attiecībām, Sjānītis norādīja, ka tās ir labas. Latvija ir to Eiropas valstu starpā, kurām šīs attiecības ir labas. Tajās valstīs, kurās dzīvo lielas turku kopienas, attiecības ir problemātiskākas, sacīja vēstnieks.

Migranti līdz šim šogad ES robežu nelegāli ir šķērsojuši 800 tūkstošus reižu, pavēstījis bloka robežsardzes aģentūras "Frontex" vadītājs Fabriss Legeri. Brīdinot, ka migrantu pieplūdums, visticamāk, vēl nav sasniedzis savu maksimumu, Legeri aicināja Eiropas valstis aizturēt neveiksmīgos patvēruma meklētājus, lai "ātri" viņus nosūtīt atpakaļ uz izcelsmes valsti.

Turcijā atrodas vairāk nekā divi miljoni Sīrijas bēgļu.

BNS/Foto: Edijs Pālens/LETA

Tēmas