Izdalītas visas "Atceries Zolitūdi" grāmatas; gādās par to, lai tā tiktu ikvienam gribētājam
Grāmatas autori ir bojāgājušo tuvinieki un arī Zolitūdes traģēdijā cietušie, kuri palikuši dzīvi, - kopumā vairāk nekā 120 cilvēki.
Sabiedrība
2015. gada 22. novembris, 19:50

Izdalītas visas "Atceries Zolitūdi" grāmatas; gādās par to, lai tā tiktu ikvienam gribētājam

Jauns.lv

Izdalīti visi Zolitūdes traģēdijai veltītās grāmatas "Atceries Zolitūdi" eksemplāri, taču nākamnedēļ plānots no Lietuvas piegādāt papildu eksemplārus gan latviešu, gan krievu valodā, pastāstīja biedrības "Zolitūde 21.11." vadītāja Regīna Ločmele-Luņova.

Informāciju par to, kur grāmata būs pieejama, plānots publicēt mājaslapā "www.zolitude.org".

Grāmatu iespējams saņemt pret ziedojumiem.

Ločmele-Luņova uzsvēra, ka vispirms grāmata tiks nodrošināta visiem tiem, kas to nesaņēma vakar. Vakar pierakstīta visu interesentu kontaktinformāciju. "Izdarīsim tā lai, katrs saņemtu eksemplāru," sacīja Ločmele-Luņova.

Viņa atzina, ka sākotnēji bijis grūti prognozēt, cik liela būs interese par šo izdevumu. Biedrības vadītāja solīja domāt par risinājumu, lai grāmatu varētu izlasīt ikviens, kas to vēlas. Viens no iespējamiem risinājumiem ir grāmatas elektroniskā varianta publicēšana internetā.

Grāmatas autori ir bojāgājušo tuvinieki un arī Zolitūdes traģēdijā cietušie, kuri palikuši dzīvi, - kopumā vairāk nekā 120 cilvēki. Grāmatai ir trīs daļas - "Tie, kas aizgāja", kur apkopoti stāsti par tiem, kas gājuši bojā, "Tie, kas izdzīvoja" - izdzīvojošo un glābēju stāsti, un "Tie, kas glāba" - glābšanas operācijas dalībnieku pilns saraksts.

Piemiņas grāmata ir cietajos vākos, tajā izmantotas unikālas ilustrācijas - fotogrāfijas gan no cietušo personīgajiem arhīviem, gan no notikuma vietas (autori - Aleksandrs Vinks un Roberts Vīcups). Grāmatā ir vairāk nekā 200 lapaspušu, tā izdota latviešu un krievu valodā.

Vakar grāmata tika dāvināta amatpersonām un cilvēkiem, kuri piedalījās cietušo glābšanā vai sniedza savu artavu traģēdijas seku pārvarēšanā.

LETA/Foto: Evija Trifanova/LETA; Mārtiņš Ziders