Viedokļi
2015. gada 23. novembris, 09:27

Roberts Klimovičs: "Vienaldzības alga..."

Jauns.lv

Latvijas Islāma Kultūras centra runasvīrs Roberts Klimovičs savā publiskajā dienasgrāmatā portālā Draugiem.lv sestdien publicējis ierakstu, kurā, iespējams, vērts ieklausīties, lai šobrīd nokaitētajā gaisotnē spētu labāk orientēties tajā, kas īsti ir islāms. Roberta ierakstu pārpublicējam pilnībā, atstājot autora rakstības un gramatikas stilu.

“Laiks, kad varējām mierīgi un bez pastiprinātas ievērības, realizēt savas Satversmē noteiktas pamattiesības - praktizēt savu reliģiju, šķiet ir pagatne. Ikdienas kads zvans, intervija, jautājums. Starp tiem gan tādi, kuru mērķis saprast, gan klaji provokatīvi un agresīvi. Šodien pat, kads žurnālists no Polijas (!) man latvietim prasa lai atbildu par notikumiem Francijā, ka ebrejam par boļševiku revolūciju.. Skarbā tagadne, kad meli iekodēti sabiedrības apziņā, kā neapstrīdama (kaut arī neloģiska un neapstrīdamos faktos nepamatota un nepierādīta) “patiesība aksioma”, pat pret loģiku rada šokam līdzīgu attieksmi. Tas nevar būt! Tu esi idots? Vājprātīgs!? Prāts atsakās saprast, nespējot pieņemt. Līdzīgi alkoholiķim ar aknu cirozes pirmsnāves stadiju, un parliecinošu noliegumu pret to, ka viņam ir problemas ar dzeršanu. Šajās dienās daudz ir lasīts, tomēr īpaši ievēroju viena no mūsdienu autoritatīvākajiem vācu žurnālista, bijušā Bundestāga Deputāta, rakstnieka, režisora Jurgena Todenhofera aktivitātes. Jurgens ir unikāls reportieris, un pats nesen paris nedēļas pabija Islāma Valstī, par ko uzrakstīja gramatu Inside IS - 10 Tage im "Islamischen Staat". (2015), ISBN 978-3-570-10276-3, kuru būtu jaizlasa ikkatram, kurš vēlas saprast patieso situaciju ap šo veidojumu.

Tā, ka “rietumu” un tostarp Latvijas sabiedrība šūmējas par “islāma teroristiem”, nolēmu Jurgena atklāto vēstuli, kas tika uzrakstīta uzreiz pēc Parīzes asiņainajiem notikumiem iztulkot latv(i)iesiem saprotamā valodā. Citēju:

Dargie draugi! Visiem, kam ir sirdis, šodien nav iespejams neskumt un nebūt kopa ar upuru tuviniekiem, un ģimenēm. Slepkavība ir slepkavība, un vienalga kurš to veicis. Šodien es esmu francūzis.

Terorismam nevar būt piedošanas, bet tam var būt iemesli. Ne Islāms ir IS terora iemesls, bet Rietumu kari, un, pirmkārts Dž.Buša Irākas karš, kas sāka veidot IS jau 2003.gadā.

Mēs nedrīkstam aizmirst, ka Rietumi gadu desmitiem veikuši slepkavības Austrumos. Tie spīdzinājuši un nogalinājuši miljonus islāmticīgo - sievietes un bērnus. Vairumu rietumeiropiešu tas tā īsti nekad nav interesējis. Tie, kuri tur mira – taču bija.. tikai islāmticīgie.. Arī patlaban, ikdienas amerikāņi, francūži, krievi nogalina neskaitāmu daudzumu civiliedzīvotāju Sīrijā. Vai mēs par viņiem skumstam..?

Rietumi iesēja karu Tuvajos Austrumos, bet tagad karš atgriežas Eiropā. Un mēs neatpazīstam mūsu pašu spēku, kurš līdzīgi bumerangam atgriežas pie mums. Žans Pols Sartre šo paredzēja jau pirms gadu desmitiem. Tikai tad, ja mēs bezkaislīgi un precīzi apzināsimies Rietumu lomu, mēs spēsim lauzt bezgalīgo spēka un pretspēka spirāli.

Francija nav Vācija. Francijas valdībai Tuvajos Austrumos ir īpašī tumša pagātne. Gan kā koloniālai lielvarai, gan kā kara agresoram. Vācijai ne. Ja runa bija par militāru iejaukšanos Islāma pasaulē, Francija vienmēr bija priekšgalā. 1 miljonu (!) alžīriešu nogalināja francūži. Suecas Kanāls, Lībija, Mali un daudzās citās valstīs tās kareivji brutāli izpaudās nežēlastībā.

Tās rasistiskā integrācijas politika cietusi fiasko. Francijas pilsētu nomales ir noziedznieku un teroristu inkubātori. Šeit ISIS ir vienkārši atrast sabiedrotos. Taču tas nav vienkāršo fraņču parāds. Un nepavisam ne Parīzes terora aktu upuru. Bet gan tāda tipa vīru kā Sarkozī. Es mīlu Franciju un mācījos tur. Maniem bērniem ir Francijas pilsonība. Tomēr es noraidu Francija agresīvo ārpolitiku.

Vācijai nav jācieš tikpat traģisks liktenis kā Francijai. Ja mūsu valdība ir atbildīga par gudriem un atjautīgiem risinājumiem Tuvajos Austrumos, ja tā pārtrauc piegādāt ieročus vietējām kara zonām, un ja mēs attiecamies pret muslimu kultūru un mūsu muslimu sabiedrību tieši tā, kā mēs vēlamies, lai attiecas pret mums. Burvju vārds cīņā pret terorismu ir 'vienlīdzīga integrācija'.

Vairāk kā 99,9% no 5 miljoniem Vācijas islāmticīgo noraida ISIS. ISIS demokrātiskos islamticīgos uzskata par nāvīgākajiem ienaidniekiem. Atkal un atkal man teica,ka tāda ir Islāma Valsts. No aptuveni 9000 vācu salafistu tikai 3000 ir lojāli pret ISIS un uzskatāmi par potenciālajiem tās kareivjiem. Ir jāsaprot, ka cīņā ar terorismu islamticīgo nospiedošais vairākums ir mūsu paši svarīgākie sabiedrotie.

Tāpēc es šodien vēršos pie visiem naidīgajiem salafistiem un 99,5% miermīlīgajiem islāmticīgajiem: “lūdzu palīdziet mums nesaņemt Francijas un Anglijas notikumus Vācijā. Neviens islāmists pēdējās desmitgadēs Vacijā nav nogalinājis vācieti. Palīdziet to tā saglabāt. ISIS nav tikai drauds nemuslimiem, bet arī lielas briesmas Islāmam. Pašreiz jūs nedrīkstat tikai noskatīties no malas uz noteikošo. Vācija ir arī jūsu mājas. Palīdziet mums saglābt mieru mūsu ielās!”

Veršos pie neislāmticīgajiem vāciešiem: “Nepametiet un neaizmirstiet kolektīvā novārtā savus islāmticīgos draugus. Viņi nespēj pret ISIS perverso teroru vairāk kā vacieši pret labejo ekstrēmistu teroru, kuri dedzina begļu nometnes un kopš atkalapvienošanās ir nogalinajuši vairak kā 180 cilveku.

Tomēr es saku Parīzes terora aktu izpildītājiem – jūs esat Dieva zaimotāji! Tā ir pašpārliecināta Dieva zākāšana, ja jūs nogalinot nevainīgus cilvēkus, atsaucaties uz Allahu, Kurš Korānā tiek dēvēts par Žēlastības Pilno un Līdzcietīgo. Kurs devis jums tiesībās aptraipīt Dievu ar jūsu vardarbības murgiem?

Ja jūs lasītu Korānu ar sirdi nevis kalašņikovu, jūs atrastu brīnišķīgas Dieva norādes. Sekojot tām jūs uzlabotu savu dzīvi. Korāns liek:

1) “..un negrūdiet sevi postā paši ar savām rokām. Un dariet labu. Jo patiešām, Dievs mīl tos, kas dara labu” (2:195)

2)”Dievs aizliedz darīt kauna darbus un nelietības un neļauj būt varmācīgiem pret citiem.” (16:90)

3) “..un nevairojiet postu virs zemes” (2:60)

4) “Un nepadariet Dieva vārdu savos zvērestos par šķērsli darīt labu, būt taisnīgiem un nest ļaudīm mieru.”(2:224)

5) “Bet, ja kāds spēj piedot un samierināties, viņam atlīdzinās Dievs.”(42:40)

6) “Un nenogaliniet paši sevi” (4:29) Pašnāvības aizliegums.

7) “Ja kāds nogalina cilvēku,tāds nogalina visu cilvēci” (5:32) Dievs noteikti aizliedz nogaliāt nevainojamos.

Caur jūsu mežonīgajām slepkavībām, jūs nekad nenokļūsiet Paradīzē. Bet noteikti cepināsieties ellē blakus Džordžam W. Bušam. Jūs esat zudušās dvēseles. Šai pasaulei un Aizsaulei.

Jūsu JT

Šīs rindas rakstījis cilveks, kurš jau ilgus gadus ar visiem spēkiem un riskējot ar dzīvību ir centies novērst tādas traģēdijas, kā Francijā notikusī, centies atvērt cilvēku vienaldzības apsēstās sirdis un pieprasīt no valdībām izbeigt kara ekskalaciju un islāmticīgo genocīdu, bet, diemžēl, pagaidām neveiksmīgi..

Pēc tam, kad Latvijas vietvalži ir sākuši spriedelēt par latvju sūtīšanu uz Sīriju, katram no mums Jurgena vēstule ir jāizlasa un vārdu VACIJA un vācieši tajā janomaina ar LATVIJA un latvieši.

Kara gaļas mašīna ir iegriezta. Ne šodien un ne vakar. Mūsu “sabiedrotie” ir slepkavas un kā jau slepkavām pienākas – izvēlas bombardēt, nevis noslēgt finaņču krānus un robežas nemiera reģionam. Par draudzību un atbalstu šādiem noziegumiem pienākas atbildība. Jo esam “uz vienu roku”. Latvija – jūti, domā un mosties!

Lai saprats, miers un saticība piepilda mūsu dvēseles, mājas un ielas.”


Mīlestībā: Jūsu RK/Foto: Ekrānuzņēmums no draugiem.lv