Sabiedrība
2015. gada 23. novembris, 14:46

Aicina atsaukties vairāku asinsgrupu donorus

Jauns.lv

Valsts asinsdonoru centrs (VADC) šonedēļ īpaši aicina atsaukties A rēzus negatīvo, kā arī B rēzus negatīvo un 0 rēzus negatīvo asins grupu donorus, informēja centrā.

Šodien līdz plkst.15 asinis būs iespējams nodot centra specializētajā autobusā pie Dailes teātra. Savukārt līdz plkst.13 donori tiks gaidīti Latvijas Universitātes Akadēmiskā centra telpās, Jelgavas ielā 1.

Rīt, 24.novembrī, no plkst.9 līdz 13 donori tiks gaidīti Alūksnes novada domē, Dārza ielā 11.

Trešdien, 25.novembrī, asinis no plkst.10 līdz 14 būs iespējams nodot augstskolā "Turība", Rīgā, Graudu ielā 68. Tāpat šajā dienā no plkst.10 līdz 15 asinis būs iespējams nodot centra specializētajā autobusā, kurš atradīsies pie Brīvības pieminekļa.

Uz ceturtdienu, 26.novembri, pārcelts otrdien plānotais centra izbraukums uz hokeja kluba "Dinamo Rīga" telpām, Skanstes ielā 21. Šeit asinis varēs nodot no plkst.16 līdz 19.30.

Tāpat ceturtdien pie tirdzniecības centra "Domina", Ieriķu ielā 3, atradīsies centra specializētais autobuss, kurā asinis varēs nodot no plkst.10 līdz 16. Centrs arī noorganizējis, ka ceturtdien asinis varēs nodot Dubnas kultūras namā, Nākotnes ielā 1A, no plkst.9 līdz 12.

Savukārt plānotais centra izbraukums uz Rīgas 1.Medicīnas koledžu, Tomsona ielā 37, ir atcelts. Tāpat plānotais izbraukums uz Daugavpils novada Vecstropu Sociālās palīdzības un sociālo pakalpojumu centru, 18.novembra ielā 392, ir pārcelts uz 3.decembri.

Piektdien, 27.novembrī, asinis no plkst.10 līdz 14 būs iespējams nodot Rīgas Centrālajā dzelzceļa stacijā. Tāpat donori asinis varēs ziedot centra specializētajā autobusā, kurš piektdien no plkst.10 līdz 15 atradīsies pie Zemkopības ministrijas Lauku atbalsta dienesta, Republikas laukumā 2.

Par asins donoru var kļūt, ja cilvēks ir vismaz 18 gadus vecs, sver ne mazāk kā 50 kilogramus, dienu pirms asins ziedošanas nav lietojis alkoholu, ir vesels un pēdējā laikā nav slimojis, kā arī ir paēdis, izgulējies un jūtas labi.

LETA