Policija attaisno piedzērušos dārznieku, kurš brutāli pārgriezis rīkli savam apvainotājam
Rīgas un Ziedu ielas krustojums Ogrē, kur pirms vairāk nekā pusotra gada notika brutāla slepkavība – Leonīds dzērumā ar dārznieka nazi Vitālijam aukstasinīgi pārgrieza rīkli. Policija slepkavu attaisno, bet nogalinātā radinieki ir šokā.
112
2015. gada 23. novembris, 18:30

Policija attaisno piedzērušos dārznieku, kurš brutāli pārgriezis rīkli savam apvainotājam

Jauns.lv

Ogres policija izbeigusi kriminālprocesu pret Leonīdu H., kurš dzērumā pirms pusotra gada pārgrieza rīkli sava dēla apvainotāja tēva draugam Vitālijam Š. Policisti izsecinājuši, ka slepkava nav vēlējies nogalināt Vitāliju Š., un to izdarījis aizstāvoties.

2014. gada 1. maijā Ogri pāršalca traģiska ziņa: ap deviņiem vakarā Rīgas un Ziedu ielas krustojumā izcēlies ķīviņš, kura laikā vienam no tajā iesaistītajiem tika pārgriezta rīkle un viņš nomira pa ceļam uz slimnīcu. Nogalinātā ģimenes pārstāvis advokāts Jānis Mucenieks uzskata, ka policijas nepamatoti izbeigusi kriminālprocesu un grasās to pārsūdzēt. Vitālija Š. radinieki ir šokā, uz brīvām kājām palicis slepkava, kurš dzērumā otram cilvēkam pārgriezis rīkli.

Viss sākās ar savā ziņā nevainīgu divu puišeļu strīdu, kuri spēlējās bērnu rotaļlaukumā. Viens no dauzoņu tēviem – Andris T. sabāra sava dēla apvainotāju – Leonīda H. dēlu, pirms pusotra gada notikušo atstāsta portāls kompromat.lv.

Ja puišeļus izdevās nomierināt un izšķirt, tad viņu tēvus gan ne. Leonīds H. Iedrāzās pie Andra T. mājās un sāka viņam draudēt, vicinoties ar nazi. Lai nomierinātu satrakojošos vīrieti, Andris T. bija spiests lietot elektrošoku, un tūlīt tika izsaukta pašvaldības policija. Kad atbrauca kārtības sargi, Leonīds H. jau bija aizlaidies un policisti ieteica Andrim T. ar pretenzijām pret Leonīdu H. vērsties Valsts policijā.

Tomēr Ogre ir salīdzinoši maza pilsēta un satrakojušies tēvi nolēma attiecības nokārtot bez policistu līdzdalības. Andris T. aizgāja pie saviem draugiem, lai kopā ar viņiem Leonīdu H. „vestu pie prāta”. Tā nu Andris T. ar vēl trīs draugiem, kuru starpā bija arī Vitālijs Š., ieradās pie Leonīda H. Sākās pamatīgs kautiņš. Liecinieku stāstītais atšķiras, tomēr viens ir skaidrs – dūres gāja gaisā ne pa jokam, tā nebija vienkārša grūstīšanās. Visu uzkarsēja arī tas, ka vīri bija pamatīgi ierāvuši alkoholu. Leonīdam H. konstatēja 1,85 promiles.

Viss beidzās ar to, ka Leonīds H. pēkšņi paķēra nazi un dūra Vitālijam Š., trāpot viņam tieši miega artērijā. Jāteic, ka Leonīdam H. bija pamatīgs nazis, viņš strādā par dārznieku, un vienmēr apkārt staigāja ar dārznieka nazi.

Ogres kriminālpolicija uzskata, ka Leonīds H. nav gribējis nogalināt, bet gan aizstāvējies, jo jau pirms tam Vitālijs Š. bija viņu pamatīgi iekaustījis.

Vitālija Š. radinieki gan domā citādāk. Policija izmeklēšanu veikusi pavirši, liecinieki atkārtoti nopratināti tikai gadu pēc slepkavības un lēmums par kriminālprocesa izbeigšanu balstās uz piedzērušos liecinieku liecībām.

Kasjauns.lv/Foto: ogrenet.lv

Tēmas