Uz skatuves visi labākie! Klāt festivāla "Bildes 2015" vērienīgākie koncerti
Festivāls "Bildes" šogad svin 30. jubileju. Un, protams, kā jau ierasts, uz skatuves būs arī "Liepājas brāļi" ar pašu Ainaru Virgu priekšgalā.
Kultūra
2015. gada 24. novembris, 17:48

Uz skatuves visi labākie! Klāt festivāla "Bildes 2015" vērienīgākie koncerti

Jauns.lv

Šogad mūzikas un mākslas festivāls „Bildes 2015” svin apaļu jubileju – 30 gadus. Nu pēc pirmajiem akustiskajiem koncertiem pienācis laiks programmas otrajai daļai, kas, kā ierasts, tā turpināsies Rīgas Kongresu namā.

play icon
Klausīties ziņas
info about playing item

No 27. līdz 29. novembrim klausītājiem būs iespēja apmeklēt „Jauno grupu un „BILŽU” veterānu kopprojektu koncertu”, „„Bildēs” sevi pieteikušo grupu un radošo personību kopprojektu koncertu”, „Koncertu bērniem”, kā arī noslēdzošo – „„Bilžu” veterānu koncertu”.

27. novembrī plkst. 19:00 norisināsies „Jauno grupu un „Bilžu” veterānu kopprojektu koncerts”, kam raksturīgi radoši un izdomas bagāti jauno un pieredzējušo mūziķu kopīgi veidoti priekšnesumi.

Šogad tajā uzstāsies tādi kopprojekti kā “Mitav” un Normunds Pauniņš; “Rusted Wheel” un Aivars Rakovskis; “Ron The Star” un Atis Zviedris; “TRĪS” un Jānis Dubavs; “FREENIXZ” un Edgars Silacērps; Marlēna un Adrians Kukuvass; “J.E.E.B” un Atis Ieviņš; “The Foxtails” un DAMBIS; Kristīne Šomase & “Attachment” un Edvīns Zariņš; “The Loudstones” un Raimonds Bartaševičs; 45. v-sk. un Aija Vītoliņa; “ESPRESSO” un Miks Dukurs; “NOT YET” un Kārlis Auzāns; “The Twins Peek” un Jānis Bukums; “So Lucid Electric Feel” un Ainars Virga; “Inqognito” un Artūrs Račinskis; “Wild Detroit Gang” un Normunds Jakušonoks; “Teleports” & Daniels Haitovs un Artūrs Duboks. Koncerta īpašie viesi – grupa “Manta”. Koncertu vadīs Mikus Frišfelds.

Savukārt 28. novembrī plkst. 19:00 koncertēs festivālā sevi jau pieteikušās grupas sadarbībā ar Latvijā pazīstamiem radošo profesiju pārstāvjiem – “Audiokvartāls” un “muzikaspasaule.lv” redaktors Gundars Minalgo; “B OPTIMIST” un TV režisors Arvīds Babris; “Los Daugavas Nens” un raidījuma “LNT brokastis” vadītājs Andris Petkēvičs; “Klibs Taurenis” un LTV laika ziņu redaktors Toms Bricis; “Kumosiņš” un aktieris Jānis Kirmuška; “Legacy ID” un aktrise Karīna Tatarinova; “Oceanpath” un diriģents Kaspars Ādamsons; “Oranžās brīvdienas” un politiķis Ivars Godmanis; “Vēja Vārti” un Latvijas Radio 5 – “Pieci.lv” ētera personība Kaspars Mauriņš; “Flame & The Rolltones” un režisors Igors Linga; “Gapoljēri” un LTV ētera personība Edgars Raginskis; “Pussy Rock” un Latvijas skautu un gaidu vadītājs Jānis Iklāvs; “Voice of Instruments” un Latvijas Radio 2 un LNT raidījuma “Dzintara dziesmas” vadītāja Velga Vītola. Koncertu vadīs Roberts Gobziņš.

Turpretī 29. novembrī „BILDES” piedāvās divus koncertus – „Koncertu bērniem” un „„BILŽU” veterānu koncertu.

Pa dienu plkst. 12:00 notiks pozitīvām emocijām bagāts koncerts bērniem, kurā piedalīsies tādas grupas un izpildītāji kā “Dzeguzīte”; “Knīpas un Knauķi”; “Poppy”; “Podziņas”; “Rasa”; “Tev un man”; “Vējā”; Ziemeļu ģimene un “Ildzēni”; “Tu un es”; Stepa dejas studija “Top Tap Company”; “Iecavas Zebras stepa dejas” un pavadošais koklētāju ansamblis; “Ķengaraga Ķengurīši”; “Kolibri”; Daira Madara un Uldis Kākuļi; Maruta Agape un Roberts Gobziņi; Lienes Šomases radošā studija; Agra Daņiļēviča deju skolas “Dzirnas” mazie dejotāji. Koncertu vadīs Igeta Gaiķe.

Tās pašas dienas vakarā plkst. 18:00 notiks festivāla 30. jubilejas gada noslēdzošais – „„BILŽU” veterānu koncerts”. Tajā uzstāsies daudzi tautā iemīļoti un festivālā muzikālu rūdījumu guvuši mākslinieki – IGO; Marhils; Guntars Račs; Ainars Mielavs; “Colt”; “Dzidriņas megasistēma”; “Keksi” un Lolita Novikova; “Pērkons”; “Rīgas Viļņi”; Olga Rajecka; Kaspar Bindeman; Ieva Sutugova un Mārtiņš Brauns; UFO grupa; Varis Vētra; Lolita Vambute, Raimonds Eizenšmits, Einārs Vītols un “Vintāža”; Ginta un Kristaps Krievkalni; Daiga Petkeviča un Normunds Jakušonoks; Ivars Pētersons; “Sērkociņu Cehs”; “Zig Zag”; “Big Al & The Joker’s Band”; “Mitrohin’s Master Band; “Inversija”; “Liepājas Brāļi”. Koncertu vadīs Varis Vētra.


Kasjauns.lv/Foto: Publicitātes foto, no Izdevniecības Rīgas viļņi arhīva