Kultūra
2015. gada 24. novembris, 19:37

Deivida Bovija jaunajam albumam sola citādu skanējumu

Jauns.lv

Britu mūziķis Deivids Bovijs, rakstot dziesmas savam jaunajam albumam "Blackstar", nav vēlējies sekot savam ierastajam stilam un iedvesmojies no amerikāņu hiphopa mākslinieka Kendrika Lamāra daiļrades. Savukārt Bovija grupas saksofonists atklājis, ka viena no dziesmām sarakstīta par "Islāma valsti".

Bovija producents Tonijs Viskonti atklāja, ka beigu rezultāts nelīdzināsies hiphopa mākslinieka radītajai mūzikai. "Mums patika tas, ka Kendriks ir tik brīvs no aizspriedumiem un nerada tīru hiphopa mūzikas ierakstu. Viņš tur iemeta visu, un tieši to vēlamies darīt arī mēs. Daudzos, daudzos veidos mērķis bija izvairīties no rokenrola," žurnālam "Rolling Stone" stāstīja Viskonti.

Saksofonists Donijs Makksalins, kura kvartetu Bovijs personīgi izvēlējās, apmeklējot džeza mūzikas vakarus Ņujorkā, atklājis, ka viena no albuma dziesmām par "vientuļo sveci" ir sarakstīta par "Islāma valsti". To viņam pastāstījis pats Bovijs. Šī dziesma kļuvusi arī par Bovija pirmo izlaisto singlu ar nosaukumu "Blackstar".

Viskonti norādījis, ka nezina, par ko sacerēta konkrētā dziesma. Tajā pašā laikā viņš atklājis, ka kādas citas dziesmas vārdi ņemti no darba "A Clockwork Orange" ("Mehāniskais apelsīns").

Kā ziņots, Bovijs savā 69.dzimšanas dienā laidīs klajā jaunu albumu "Blackstar".

Bovija oficiālajā mājaslapā teikts, ka jaunais albums tiks izlaists nākamā gada 8.janvārī.

LETA