Mamikins to tā neatstās! Politiķis mainīs identifikācijas karti, kurā nodēvēts par sievieti
"Varianti ir vairāki. Es varu sniegt tiesā prasību par diskrimināciju. Tāpat varu vienkārši palūgt, lai man nomaina šo karti. Taču es arī varu pretendēt uz gada sievietes titulu Eiropas Parlamentā."
Sabiedrība
2015. gada 25. novembris, 11:12

Mamikins to tā neatstās! Politiķis mainīs identifikācijas karti, kurā nodēvēts par sievieti

Jauns.lv

No Latvijas ievēlētais Eiropas Parlamenta (EP) deputāts Andrejs Mamikins ("Saskaņa") nolēmis mainīt Beļģijā izdoto identifikācijas karti, kurā viņš nodēvēts par sievieti.

play icon
Klausīties ziņas
info about playing item

Mamikins pastāstīja, ka nākamajā nedēļā, kad dosies uz Briseli, viņš apmainīs identifikācijas karti, nepaužot nekādus pārmetumus atbildīgajām valsts iestādēm.

"Ne jau tāpēc mani ievēlēja par EP deputātu, lai es tiesātos ar Beļģijas valsti," sacīja Mamikins.

Aģentūra BNS ziņoja, ka Mamikina Beļģijā izdotajā identifikācijas kartē norādīts, ka viņš ir sieviete. Aģentūrai BNS Mamikins pavēstīja, ka, iesniedzot pieteikumu identifikācijas kartes saņemšanai, viņš norādījis, ka ir vīrietis, taču, saņemot karti, konstatējis, ka sadaļā "dzimums" norādīts, ka viņš ir sieviete.

"Varianti ir vairāki. Es varu sniegt tiesā prasību par diskrimināciju. Tāpat varu vienkārši palūgt, lai man nomaina šo karti. Taču es arī varu pretendēt uz gada sievietes titulu Eiropas Parlamentā," savulaik klāstīja Mamikins.

Izdotā identifikācijas karte Mamikinam ir derīga līdz 2019.gada 30.jūnijam.

BNS/Foto: Ieva Lūka/LETA