Laukumam Vecrīgā piešķirs 1991.gada barikādēm veltītu nosaukumu
Ar priekšlikumu iemūžināt ielu nosaukumā barikāžu upuru piemiņu Rīgas domē vērsās iedzīvotāju iniciatīvas grupa, kuru komitejas sēdē pārstāvēja Juris Jasinkevičs.
Runā Rīga
2015. gada 25. novembris, 13:44

Laukumam Vecrīgā piešķirs 1991.gada barikādēm veltītu nosaukumu

Jauns.lv

Rīgas domes Pilsētas attīstības komiteja trešdien atbalstīja 1991.gada barikāžu laukuma nosaukuma piešķiršanu trijstūrveida laukumam iepretim Bastejkalnam, pie Zigfrīda Annas Meierovica bulvāra, kur sākas Smilšu iela un Torņa iela.

Barikāžu laukuma nosaukuma piešķiršanu  šai teritorijai atbalstījusi Rīgas vietvārdu un pilsētvides objektu nosaukumu komisija, jo tas atrodas vecpilsētas teritorijā, ir tuvs vēsturisko notikumu īstajai norises vietai un harmoniski iekļaujas kopumā ar piemiņas vietām, kas ierīkotas Bastejkalnā, vieta ir plaši apmeklēta un jauna nosaukuma piešķiršana nepasliktina pilsētas kultūrvēsturisko ainavu, bet to papildina.

Par 1991.gada barikāžu laukumu tiks pārdēvēti nelieli Smilšu ielas un Torņa ielas posmi.

Pie laukuma plānots izvietot skaidrojošu plāksni ar uzrakstu: „Laukums nosaukts par godu 1991.gada 13.-27.janvāra notikumiem, kad Latvijas iedzīvotāji apsargāja LR Augstāko Padomi, valdības iestādes, radionamu, televīziju, Rīgas telefona un telegrāfa centrāli un tiltus, lai novērstu bruņotu apvērsumu, kas bija vērsts pret neatkarības atjaunošanu”.

Jau vēstīts, ka oktobra beigās Rīgas domes Drošības, kārtības un korupcijas novēršanas jautājumu komitejas deputāti konceptuāli atbalstīja 1991.gada janvāra barikādēm veltīta nosaukuma piešķiršanu kādai no galvaspilsētas ielām. Ar priekšlikumu iemūžināt ielu nosaukumā barikāžu upuru piemiņu Rīgas domē vērsās iedzīvotāju iniciatīvas grupa, kuru komitejas sēdē pārstāvēja Juris Jasinkevičs.

Galīgais lēmums par nosaukuma piešķiršanu laukumam būs jāpieņem Rīgas domes sēdē.

Sadarbībā ar Rīgas pašvaldību

Regīna Zommere / Foto: maps.google.com