Mucenieku iedzīvotāji tiekas ar Kozlovski, bet nesaņem konkrētas atbildes par bēgļu uzņemšanu
Mucenieku ciema iedzīvotāji trešdienas vakarā tikšanās laikā ar premjeres pienākumu izpildītāju Rihardu Kozlovski konkrētas atbildes par bēgļu uzņemšanu nesagaidīja.
Sabiedrība
2015. gada 25. novembris, 21:14

Mucenieku iedzīvotāji tiekas ar Kozlovski, bet nesaņem konkrētas atbildes par bēgļu uzņemšanu

Jauns.lv

Mucenieku ciema iedzīvotāji trešdienas vakarā tikšanās laikā ar premjeres pienākumu izpildītāju Rihardu Kozlovski konkrētas atbildes par bēgļu uzņemšanu nesagaidīja, televīzijas kanālam LNT teica Mucenieku ciema iedzīvotāja Lija Lidija Batarevska.

play icon
Klausīties ziņas
info about playing item

"Ovācijas, kas bija un smieklu jūra, apliecināja to, ka mēs netiekam uzklausīti, nedzird mūsu balsi. Konkrētas atbildes netika dotas ne uz vienu jautājumu - visur tikai "varbūt", "padomāsim", "nezinām", tās nav atbildes. Vēstule tika aizsūtīta laicīgi, bija laiks sagatavoties," uzskata iedzīvotāja.

Ciema iedzīvotāji kopumā esot pret migrantu uzņemšanu un plāno vākt parakstus, "mums nevar uzspiest", uzsvēra sieviete.

"Lielākās bažas ir par to, ka vienuviet tiek paredzēts izmitināt lielu daudzumu migrantu. Bēgļi tie, kas ir, nāk un aiziet, bet migranti - mēs nezinām, kādi viņi būs, kas no viņiem ir gaidāms. Ja viņi izvietosies vairākās Latvijas vietās pa mazam skaitam, viss būs normāli, bet mazā ciematiņā, kur māja pie mājas, viņi būs tepat blakus iežogotā teritorijā, mēs paši jutīsimies kā cietumnieki. Katrs svešais cilvēks ienes zināmu neuzticību," televīzijai stāstīja iedzīvotāja.

Jau ziņots, ka Mucenieku ciema iedzīvotāji premjerei bija nosūtījuši vēstuli.

Ropažu novada domē iepriekš norādīja, ka pašvaldība daudz ko nespē komentēt un paskaidrot.

"Mucenieku ciema iedzīvotāji pašvaldībai prasa skaidrojumus, kādus pašvaldība nespēj sniegt – kāpēc visi bēgļi tiek izvietoti vienuviet, cik bēgļu vienlaikus atradīsies Muceniekos, vai viņiem būs kāds noteikts režīms, vai arī viņi visi varēs brīvi pārvietoties pa Mucenieku ciema un visa novada teritoriju, vai Muceniekos izmitinās arī nelegālos imigrantus un ja, jā, tad kur," iepriekš informēja dome.

Pašvaldība prasa, lai no valsts institūciju puses tiktu veikts informatīvi skaidrojošais darbs, "kas ir ārkārtīgi būtiski, jo 600 ciema iedzīvotāji ir tie, kuru ikdiena būtiski izmainīsies un viņi ir tiesīgi zināt, kas notiks ar viņu dzīves vidi". Pašvaldība prasīja, lai no valsts puses Muceniekos  tiktu nodrošināta pastāvīga Valsts policijas klātbūtne.

Ropažu pagasta Muceniekos, kas ir 17 km no Rīgas, atrodas patvēruma meklētāju centrs, kas pirmos patvēruma meklētājus tajā izmitināja 1998.gada nogalē.

Latvijas valdības un Saeimas Eiropas lietu komisijas apstiprinātā pozīcija paredz atbalstīt Eiropas Komisijas prezidenta Žana Kloda Junkera plānu migrācijas krīzes risināšanai Eiropā, kopumā uzņemot līdz 776 patvēruma meklētāju.

   

BNS/Foto: Edijs Pālens/LETA

Tēmas