Rīgā izglītos bērnus velosatiksmes drošības jautājumos
Runā Rīga
2015. gada 26. novembris, 11:20

Rīgā izglītos bērnus velosatiksmes drošības jautājumos

Jauns.lv

Turpmāk ikvienam par brīvu būs pieejams informatīvais materiāls „Velosipēdists satiksmē” par drošību uz ceļa un jaunajiem Ceļu satiksmes noteikumiem, kuri stāsies spēkā no nākamā gada 1.janvāra. Ceturto klašu skolēniem šis buklets būs pieejams jau drukātā veidā, taču ikviens interesents var iegūt šo bukletu veloriga.lv mājaslapā, kā arī bez ierobežojumiem to drukāt un pavairot.

play icon
Klausīties ziņas
info about playing item

Līdz šim nekur nav bijušas informatīvas kampaņas vai skaidrojumi, kādi būs jaunie Ceļu satiksmes noteikumi, kas turpmāk būs jāievēro velobraucējiem, un kāda būs autovadītāju atbildība. Turklāt pētījumi liecina, ka 82% skolēnu vecumā līdz 18 gadiem nezina Ceļu satiksmes noteikumus, kā norādīja Latvijas Riteņbraucēju apvienības priekšsēdētājs Viesturs Silenieks.

Tāpēc Rīgas pašvaldība ir apkopojusi vienuviet būtiskākos Ceļu satiksmes noteikumus, kuros raksturotas situācijas, kas attiecas uz velobraucējiem un viņu rīcību kopējā satiksmes plūsmā. 

„Vēlos pateikt lielu paldies par bukletu izveidošanu. Tas ir ārkārtīgi svarīgs solis, jo ir nepieciešama cilvēku izglītošana velosatiksmes drošības noteikumos. Bukletos ir aprakstīts kā pareizi pārvietoties ar velosipēdu, un kā citiem satiksmes dalībniekiem pareizi uztvert velosipēdistus. Bukleti tiks izplatīti visās Rīgas skolās, kā arī tie būs pieejami visiem internetā,” bukleta prezentācijā uzsvēra Rīgas domes priekšsēdētājs Nils Ušakovs, piebilstot, ka bukleti tiks izplatīti arī sociālajos tīklos. Vakar pirmie bukleta eksemplāri ar velokurjeru tika nosūtīti divām visaktīvākajām izglītības iestādēm, kurās ir daudz velosipēdistu: Rīgas Angļu ģimnāzijai un Rīgas Teikas vidusskolai

Kā iepriekš ziņots, rīt 9.00 Rātsnamā sāksies „Velo konference 2015”, kurā diskutēs par jaunajiem grozījumiem Ceļu satiksmes noteikumiem, kas stāsies spēkā ar 2016.gada 1.janvāri, valsts velosatiksmes standartiem, kā arī satiksmes drošību. Dalība konferencē ir brīva, tā ir atvērta visiem.

Šobrīd esošā veloinfrastruktūra galvaspilsētā stiepjas vairāk nekā 70 kilometru garumā, nākamgad plānoti būtiski veloceļu izbūves posmi, lai, piemēram, savienotu Ziepniekkalnu ar centru, tāpat veloinfrastruktūras izbūve Turgeņeva ielā un Imantas – Daugavgrīvas veloceļa izbūve 12 kilometru garumā.


Sadarbībā ar Rīgas pašvaldību

Regīna Zommere / Foto: Rebeka Žeire/LETA