Ieriķu ielā kādreizējo policijas iecirkni pārveidos par dzīvojamo ēku
Patlaban ēkā notiek būvkonstrukciju pastiprināšana un telpu pārplānošana, mainīti logi un atjaunots jumta seguma.
Runā Rīga
2015. gada 26. novembris, 17:46

Ieriķu ielā kādreizējo policijas iecirkni pārveidos par dzīvojamo ēku

Jauns.lv

Nākamā gada augustā pašvaldības dzīvojamo fondu papildinās nams Ieriķu ielā 28, kur atradīsies 71 dzīvoklis. Ēku, kura patlaban tiek rekonstruēta, ceturtdien, 26. novembrī, apmeklēja Rīgas domes priekšsēdētājs Nils Ušakovs un priekšsēdētāja vietnieks Andris Ameriks.

play icon
Klausīties ziņas
info about playing item

Ieriķu ielā 28 atrodas trīs stāvu ēka. Savulaik nama pirmajā stāvā atradās Vidzemes priekšpilsētas policijas iecirknis, bet augstākajos stāvos - dienesta viesnīca. Kad ēka nonāca pašvaldības īpašumā, tika nolemts to pārbūvēt par dzīvojamo māju.  Sākotnēji pēc Rīgas domes Mājokļu un vides departamenta ēkas pārbūves projektu izstrādāja SIA „Arhiteh”, bet tad tika pieņemts lēmums šā projekta realizāciju uzticēt pašvaldības SIA „Rīgas pilsētbūvnieks” (RPB). Iepirkuma rezultātā RPB noslēdza būvdarbu līgumu ar SIA „Velve”, kura projekta  izmaiņu veikšanai akceptētā projekta ietvaros un saskaņošanai būvvaldē ir piesaistījusi SIA „OZOLA&BULA arhitektu birojs”.

Patlaban ēkā notiek būvkonstrukciju pastiprināšana un telpu pārplānošana, mainīti logi un atjaunots jumta seguma. Ēkā tiks izveidoti atsevišķi nelieli labiekārtoti vienistabas dzīvokļi. Tiek lēsts, ka īrniekiem to izmantošana būs ekonomiski izdevīga, jo siltumapgādes sistēma dzīvokļos būs aprīkota ar alokatoriem, kas  ļaus katram dzīvoklim izvēlēties racionālu apkures pakāpi un norēķināties par reāli patērēto siltuma daudzumu. Tāpat tiks ierīkota automātiskā ūdens skaitītāju rādījumu nolasīšanas sistēma. RPB informēja, ka uzņēmumam ir izdevies vienoties ar būvniekiem par 10 gadus ilgu garantijas termiņu šai mājai, kas ir liels panākums, jo parasti garantijas termiņš ir tikai divi gadi. Ieriķu ielas 28 nama rekonstrukcijas izmaksas  tiek lēstas  aptuveni 1,38 miljona eiro apmērā. 


Sadarbībā ar Rīgas pašvaldību

Regīna Zommere / Publicitātes foto