Kaspars Gerhards: "Latvijā ir pārāk daudz pašvaldību"
Ministrs ir pārliecināts, ka Latvijā nepieciešama jauna administratīvi teritoriālā reforma, jo esot pārāk daudz pašvaldību.
Viedokļi
2015. gada 26. novembris, 20:27

Kaspars Gerhards: "Latvijā ir pārāk daudz pašvaldību"

Jauns.lv

Vides aizsardzības un reģionālās attīstības ministrs Kaspars Gerhards pēc tikšanās ar Latvijas lielo pilsētu asociācijas(LLPA) pārstāvjiem secinājis, ka administratīvi teritoriālā reforma ir nepieciešama, jo Latvijā ir pārāk daudz pašvaldību, informēja ministra padomnieks Oskars Vizbulis.

Tikšanās laikā LLPA pārstāvji atbalstījuši nepieciešamību pēc jaunas administratīvi teritoriālās reformas, uzskatot, ka tā jāveic iespējami ātrāk, jo daudzas mazās pašvaldības cīnoties par savu pastāvēšanu, nerunājot par iespēju attīstīties.

Tāpat lielo pilsētu pārstāvji atzinušo, ka apvienošanai vajadzētu attiekties tikai uz tām pašvaldībām, kuras nav finansiāli patstāvīgas.

Uzsvērts, ka, neveicot reformu, Latvijā turpināsies haoss veselības aprūpes un izglītības sistēmā.

"Piemēram, daudzus mazo pašvaldību vadītājus apmierina situācija, kad to iedzīvotāji izmanto lielo pilsētu infrastruktūru, piemēram, slimnīcas, taču ar to uzturēšanu saistītās finansiālās problēmas spiestas risināt tikai lielo pilsētu pašvaldības, atzina to pārstāvji," piebilda Vizbulis.

BNS/Foto: Ieva Čīka/LETA

Komentāru izplatīšanas noteikumi

1.Par komentāra saturu atbildību nes portāla lietotājs, kurš izplata komentāru.

2.Portāls neatbild par rakstiem pievienotajiem komentāriem, un tam ir tiesības dzēst komentārus, kas neatbilst LR normatīvajiem aktiem un šiem noteikumiem.

3.Portālam ir tiesības aizliegt lietotājam pieeju sadaļai „Komentāri”, ja lietotājs pārkāpj LR normatīvos aktus un šos noteikumus.

4.Komentāros aizliegts izplatīt:

  • materiālus, kas pārkāpj ētikas, humānisma, morāles, tikumības un pieklājības normas;
  • personas goda un cieņu aizskarošus materiālus;
  • materiālus, kas pauž diskrimināciju un musina uz naida kurināšanu;
  • materiālus, kuros izcelta vardarbība, aicinājums uz vardarbību, draudi;
  • pornogrāfiska rakstura materiālus;
  • materiālus, kas diskreditē Latvijas valstiskumu un nacionālos simbolus;
  • materiālus, kas satur jebkāda veida reklāmu, t.sk. politisko reklāmu un aģitāciju;
  • materiālus, kas pārkāpj fizisko personu datu apstrādes normatīvos aktus (citas personas identificējoša informācija, u.c.);
  • materiālus, kas pārkāpj citu personu intelektuālā īpašuma tiesības;
  • materiālus, kas var saturēt datorvīrusus;
  • u.c. normatīvajos aktos aizliegtu informāciju, materiālus.

5.Ja komentāru ievietotājs neievēro LR normatīvos aktus un šos noteikumus, atkarībā no pārkāpuma rakstura vai sekām pārkāpējs saucams pie likumā noteiktās civiltiesiskās, administratīvās vai kriminālās atbildības.

6. Portāls aizsargā komentāru autoru konfidencialitāti. Portāls informāciju par komentāru autoriem (IP adresi) sniedz tikai un vienīgi tiesībsargājošām iestādēm uz rakstveida pieprasījuma pamata.

7. Publicējot materiālus portālā, portāla lietotājs vienlaicīgi izsniedz SIA „Izdevniecība Rīgas Viļņi” neatsaucamu, vienkāršu, beztermiņa licenci, kas ir spēkā visā pasaulē un par kuru nav jāveic autoratlīdzības maksājumi. Licence SIA „Izdevniecība Rīgas Viļņi” dod tiesības izmantot materiālu jebkādā ar normatīvajiem aktiem atļautā veidā. Izsniedzot licenci SIA „Izdevniecība Rīgas Viļņi”, portāla lietotājs saglabā visas autora tiesības uz publicētajiem materiāliem.

8. Trešajām personām bez rakstiskas atļaujas saņemšanas no SIA „Izdevniecība Rīgas Viļņi” nav tiesības izmantot portāla lietotāju publicēto materiālu portālā.

9. Noteikumi ir saistoši komentāru izplatītājiem.

10. Portāls ir tiesīgs jebkurā laikā pēc saviem ieskatiem mainīt šos noteikumus un izmaiņas stājas spēkā ar brīdi, kad tās ir publiskotas portālā.