Finanšu ministrs vienojas ar Latvijas pārtikas tirgotāju asociāciju par Baltā saraksta un uzņēmējdarbības vides pilnveidošanu
Finanšu ministrs Jānis Reirs.
2015. gada 27. novembris, 13:04

Finanšu ministrs vienojas ar Latvijas pārtikas tirgotāju asociāciju par Baltā saraksta un uzņēmējdarbības vides pilnveidošanu

Jauns.lv

Nodokļu maksāšana ir jāveicina ne vien ar sodiem un kontroli, bet arī atbalstu un īpašiem atvieglojumiem uzņēmējiem, kas apliecinājuši godprātīgu biznesa praksi, tikšanās laikā vienojās finanšu ministrs Jānis Reirs un Latvijas Pārtikas tirgotāju asociācijā pārstāvēto uzņēmumu (Rimi Latvia, Maxima Latvija, Narvesen Baltija) vadītāji. Tādējādi pieņemts lēmums par nepieciešamību pilnveidot Finanšu ministrijas padziļinātās sadarbības programmu jeb Balto sarakstu un tā sniegtās priekšrocības godprātīgiem uzņēmumiem.

play icon
Klausīties ziņas
info about playing item

“Godprātīga nodokļu nomaksa ir ikviena Latvijas uzņēmēja pienākums, tāpēc šiem uzņēmējiem tiek ieviesti dažādi atvieglojumi. Mūsu valsts būs tik stipra un pārtikusi, cik paši to vēlēsimies panākt. Vēlos izteikt lielu pateicību visiem, kuri šos principus apzinās un ievēro. Padziļinātās sadarbības programmu redzu kā risinājumu, kas ir abpusēji izdevīgs gan valstij, gan uzņēmējiem, veicinot savstarpējo dialogu. Tāpēc atbalstu uzņēmēju ierosinājumus, lai tiktu pilnveidota gan šī programma, gan uzņēmējdarbības vide kopumā,” norāda finanšu ministrs Jānis Reirs.

”Ēnu ekonomika kaitē ne vien valsts budžetam, bet arī godīgiem uzņēmējiem, jo rada negodīgu konkurenci. Taču sodi nav vienīgais mehānisms, kas var atrisināt pelēkās ekonomikas problēmu. Izceļot godīgos nodokļu maksātājus, sniedzot tiem motivējošu atbalstu, valsts pārvalde var celt vēlēšanos piederēt balto uzņēmēju grupai,” skaidroja LPTA izpilddirektors Noris Krūzitis.

Uzņēmēji un ministrs vienojās arī par ciešāku sadarbību uzņēmējdarbības vides pilnveidošanā. Ministrs apliecināja gatavību iestāties pret nesamērīgām valsts prasībām un sankcijām, kas rada nepamatotus uzņēmējdarbības riskus. Cita starpā tika skatīti arī jautājumi par darbaspēka nodokļu politikas attīstību, risinot darbinieku mobilitātes problēmas.

LPTA ir asociācija, kas apvieno vadošos Latvijas pārtikas mazumtirdzniecības uzņēmumus Maxima Latvija, Rimi Latvia un Narvesen Baltija. Šie ir uzņēmumi ar valstiski atbildīgu skatījumu uz tirdzniecību, un tie iestājas par augstiem uzņēmējdarbības standartiem.

Regīna Zommere / Foto:  Evija Trifanova/LETA