Japāņu delegācija iepazīstas ar Rīgas pieredzi videi draudzīgā attīstībā
Runā Rīga
2015. gada 27. novembris, 16:21

Japāņu delegācija iepazīstas ar Rīgas pieredzi videi draudzīgā attīstībā

Jauns.lv

Rīgā šonedēļ ieradusies Japānas pilsētas Kitakjušju delegācija, lai iepazītos ar Latvijas galvaspilsētas pieredzi ilgtspējīgā un videi draudzīga attīstībā, infrastruktūras modernizācijā, energoefektivitātes paaugstināšanā un sociālajā jomā.

Rīgas domes Pilsētas attīstības komitejas priekšsēdētājs Maksims Tolstojs kā pozitīvus piemērus delegācijas pārstāvjiem  minēja bijušo izgāztuvju sakārtošanu A.Deglava ielā un Kleistos, kur degradētas teritorijas pārvērstas pievilcīgā un iedzīvotājiem pieejamā vidē. Tāpat M.Tolstojs uzsvēra, ka pieaug tūristu skaits no Japānas un Rīga ir gatava sniegt kvalitatīvus pakalpojumus saviem viesiem.

Savukārt Sociālo jautājumu komitejas priekšsēdētāja Olga Veidiņa norādīja, ka Rīga jau vairākus gadus kā prioritāti noteikusi sociālo jomu, kurā ļoti daudz ir izdarīts, tāpēc  pašvaldībai ir ļoti daudz pozitīvas pieredzes, kurā dalīties.

Japāņu delegācija tika iepazīstināta ar Rīgas Enerģētikas aģentūras paveikto un iecerēm Rīgas kā viedas pilsētas veidošanā, ar Informācijas tehnoloģiju centra paveikto e-maksājumu sistēmas un OpenData platformas ieviešanā, ar  programmu „Vesels rīdzinieks veselā Rīgā”, kā arī  vēsturiskā mantojuma saglabāšanu un UNESCO objektiem.

Viesi apmeklēja uzņēmumu “Rīgas siltums”, kur tika iepazīstināti ar energoapgādes sistēmu un koģenerācijas staciju attīstību,  uzņēmumu “Rīgas satiksme”, kur  tika prezentēta publiska transporta infrastruktūras attīstība un e-talona darbība, kā arī Rīgas Tehnisko universitāti, lai iepazītos ar Ķīpsalas „viedo apkaimi”.

Tāpat tika apmeklēts atkritumu poligons Getliņos, Centrāltirgus, Fizikālas enerģētikas institūts, jaunais parks Pļavniekos, VEF kultūras pils, Brāļu kapi un citas vēsturiski nozīmīgas vietas.


Sadarbībā ar Rīgas pašvaldību

Regīna Zommere / Foto: Ieva Čīka/LETA